BIST 8.894
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.238,87
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

KONDA referandum anket sonuçları ilk kez oran açıkladılar!

KONDA referandum anket sonuçları bugün açıklandı. Referandum kampanyası sürecinde ilk kez anket sonuçları açıklayan KONDA'ya göre evet oyları hayır oylarının önünde gidiyor. KONDA anketine göre evet oy oranı yüzde 51.5.

Abone ol

Referandum anket sonuçlarını bugüne kadar açıklamayan Konda'dan ilk evet-hayır oranları geldi. Türkiye'nin en eski kamuoyu araştırma şirketlerinden KONDA, 16 Nisan'da yapılacak olan anayasa değişikliği kanununa ilişkin referandum için tahminini ilk kez açıkladı. Ankette en dikkat çeken konu yüzde 9 olan kararsızların oranı. Bu oran istatistiki olarak dağıtıldıktan sonra ise 'Evet' önde görülüyor

Yönetim Kurulu Başkanı Tarhan Erdem ile Genel Müdür Bekir Ağırdır yönetimindeki KONDA'nın yüzde 99 güven aralığında hata payını artı-eksi yüzde 2,2 olarak duyurduğu araştırmasına göre, "Evet" oyu yüzde 51,5 oranında önde gözükürken, "Hayır" oyu ise yüzde 48,5 bandında.

Araştırma sonuçlarına göre, halen kararsız olan ve sandığa gitmeyeceğini açıklayanların oy oranı yüzde 9 olarak yer alıyor. Konda, hata payı ve kararsız seçmen oranına da dikkat çekerek, "Bu bulgular araştırma hata payı dahilinde değerlendirildiğinde sonuca dair halen kesin bir yargıda bulunmak yanıltıcı olabilecektir" notunu düşüyor.

Seçime katılımın yüzde 90 mertebesinde olacağı tahmin edilen ve yurt dışı seçmenlerin oylarının hesaba katılmadığı belirtilen araştırma, 30 ilin 124 ilçesine bağlı 197 mahalle ve köyde 3 bin 462 kişiyle yüz yüze yapılan görüşmelere dayanıyor.

ERDOĞAN SAHAYA İNDİ EVET OYLARI YÜZDE 7 ARTTI

KONDA'nın seçmenin eğilimlerini ölçen barometre grafiğine göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sahaya indiği 4 Şubat 2017 tarihinden itibaren yüzde 40 civarında gözüken "Evet" oyları yaklaşık yüzde 7 oranında bir artış gösteriyor. Yine grafiğe göre, Almanya ve Hollanda ile yaşanan kriz de (11 Mart 2017) "Evet" oyunu etkileyen faktörler arasında.