BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Komünist başkanın ilk icraatları ne olacak?

DHF desteğiyle Türkiye Komünist Partisi adayı olarak seçimi kazanan Fatih Maçoğlu, göreve gelir gelmez 2 önemli adım attı.

Abone ol

Yerel seçimlerde Türkiye Komünist Partisi Türkiye'de sadece Tunceli'nin Ovacık ilçe belediyesi kazanmıştı. Fatih Maçoğlu, seçim sonuçları açıklanınca Türkiye'nin ilk komünist ilçe belediye başkanı oldu.

Maçoğlu, göreve gelir gelmez 2 önemli adım attı. İlk olarak ulaşımı ücretsiz hale getireceğini açıklarken, ardından da su fiyatlarını çok düşük bir seviyeye indireceklerini açıkladı.

İLK İCRAATI NE OLACAK?

Vatan Gazetesi'nden Kemal Göktaş'a konuşan Türkiye'nin ilk komünist başkanının Ovacık vaatleri ise şöyle:

“Belediyenin tek bir ulaştırma hattı var. 1 liraya yolcu taşınıyordu artık ücretsiz olacak. Mevzuat engel olursa sembolik olarak 25 kuruş da diyebiliriz. Su zaten ucuz. Tonu 75 kuruş ama onu da düşüreceğiz.

TKP Küba’ya her yıl 3 öğrenciyi eğitim için gönderiyor. Bu öğrenciler artık Ovacık’tan seçilecek.

Buraya çok sayıda insan gelecek. Sıkıntımız yok. Vadilerde, dağların arasında kamplar kuralım diyoruz. İnsanlara ‘Çadırınızı kapın gelin’ diye çağrı yapacağız. Bunun alt yapısını oluşturmamız lazım.

Cemevi bitme aşamasında, onu açacağız.

İnsanımızın ana dili olan Zazaca konusunda kurs açacağız. Çünkü Zazaca bitmek üzere. Bizim kuşaktan sonra gelen gençler dillerini bilmiyor.”

İLK KOMÜNİST BELEDİYE BAŞKANI MAÇOĞLU KİMDİR?

25 yıl sağlık memurluğu yaptım. Tunceli Devlet Hastanesi'nde acil serviste çalışıyordum. Laborantlık ve 2 yıllık Veterinerlik bölümlerini de bitirdim. Sevilmemin bir nedeni de hastaların evine gidip ücret almadan iğne vuruyor, pansuman yapıyor ve serum takıyordum. Evliyim, 2 kızım var. Eşim ev çalışanı. Bir kızım İstanbul'da hemşire, biri Fen Lisesi'nde okuyor. Doğada gezmeyi çok seviyorum. Balık tutmayı çok severdim ama Munzur'da balık azaldığı için tutmama kararı aldık. Eski futbolcuyum. 3. Lig'de Bingöl Gençspor'da oynadım. Konya'da ve Tunceli'de amatör ligde oynadım. Atletizmde de Türkiye derecelerim var. Karadeniz'e özel bir düşkünlüğüm var. En çok Karadeniz türkülerini severim. Kazım Koyuncu'yu, Grup Munzur ve Grup Yorum'u dinlerim. Özgün müzik yani daha çok...