BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,76
ALTIN 2.439,36
HABER /  GÜNCEL

Kobani son dakika IŞİD silahları bırakıp kaçtı

Kobani'den gelen son dakika haberlere göre IŞİD çekildi ve YPG ile Peşmerge güçleri kritik noktayı ele geçirdi işte Kobane'de son durum.

Abone ol

KOBANİ'den gelen son dakika haberler Kürtler arasında sevinç yarattı, Kobane'nin en önemli noktası olan Kültür ve Sanat Merkezi'nin olduğu alan Kürtler'e geçti işte Kobanide son durum.

Kobani’de Kürt Güçleri, dün akşam saat 20:00’de başlayan ve bugün de süren çatışmalar sonucunda Kültür-Sanat Merkezi’ni aldı. IŞİD yenilgi sonrasında bölgeden tamamen çekildi.

Peşmerge Güçleri Kobani Destek Birliği’nden bir kaynak, düzelenen ortak operasyon sonucunda IŞİD örgütü mensuplarının Baki Hıdo Kültür – Sanat Merkezi’ni terketmesini sağladıklarını belirtti.

IŞİD’lilerin bölgeden çekildiğini söyleyen peşmerge kaynağı, Kürt güçlerinin merkezde örgüte ait cephaneyi ele geçirdiğini ifade etti.

kobani-kültür-merkezi.jpgKobani'deki savaşta kritik bir noktada yer alan Kültür Merkezi artık Kürt güçlerin elinde.

IŞİD KOBANI'DE SONA GELDİ

Kürdistan Peşmerge Güçleri Kobani Destek Birliği komutanlarından Şerwan Muhammed Spindareyi, IŞİD’lilerin sona yaklaştığını, saldırı gerçekleştirmediğini ve sadece uzaktan keskin nişancılarla YPG savaşçıları ile peşmergeleri hedef almaya çalıştığını aktardı.

Komutan, koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının dün ve bugün IŞİD mevzilerini hedef aldığı bilgisini de verdi.

YPG Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada da, kentin güneydoğu ve güney cephesinde dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden yoğun çatışmaların sabah da devam ettiği belirtildi.

İŞTE IŞİD'İN KAÇARKEN BIRAKTIĞI SİLAHLAR

kobani-işid-cephaneliği.jpg
kobani-işid-cephane.jpg
kobani-işid-silahlari.jpg