BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SAĞLIK

Kış hastalıklarında ayva kurtarıcınız olabilir

Soğuk kış günleriyle birlikte artan hastalıklardan kurtulmak için neler tüketmeliyiz? Kelimenin tam anlamıyla C vitamini deposu olan ayva, kış aylarında sizlerin kurtarıcısı olabilir.

Abone ol

Kış aylarının vazgeçilmez meyvelerinden olan ayvanın faydalarını biliyor musunuz? Kış hastalıklarının kurtarıcısı olan ayvayı tüketirken nelere dikkat edilmeli? Tüm bu soruları Diyetisyen Gamze Şanlı Ak, Cevapla.tv için yanıtladı.

Ayva kelimenin tam anlamıyla C vitamini deposu. Diyetisyen Gamze Şanlı Ak, yüksek lif içeriğiyle de bağışıklık sisteminize yardımcı olan ayvayı tüketirken nelere dikkat edilmesi gerektiğini Cevapla TV için anlattı. İşte Ak'ın açıklamalarından bazı satır başları:

"Ayva C vitamini içeriği yüksek olan bir meyve olarak karşımıza çıkmaktadır, bununla birlikte lif içeriğide yüksektir. Lifler hem bağırsak floramızı destekler hemde bağışıklık sistemine yardımcı olmaktadır, bu nedenle ayva tüketimini arttırmalıyız, fakat tüketirken tadını alamasak da şeker içeriği oldukça yüksektir.

ŞEKER ORANI YÜKSEK

Dolayısıyla dörtte bir oranında ayva tüketiminde bir porsiyon meyve tüketmiş oluruz. Günlük meyve miktarınız da almanız gereken üç-dört porsiyonsa yarım ayva tükettiğinizde nerdeyse 2 meyvenizi tüketmiş olacaksınız buna dikkat etmenizi öneririm...

KALP SAĞLIĞINA BİRE BİR

C vitamini oranı yüksek demiştim. Dörtte birini tükettiğinizde günlük C vitamini ihtiyacınızı neredeyse yüzde otuzunu karşılayacak etkiye sahiptir. Bu nedenle de bizim için avantajları artmaktadır. Bununla birlikte potasyum içeriği de yüksektir dolayısıyla hem kolesterolün üstünde etkisi güzeldir hem kan şekerini regüle etmeye de yardımcı olacaktır."