BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Korkut Ata Üniversitesi'ne Osmaniyeli aday

Osmaniye'nin çok yakından tanıdığı bir isim olan Prof. Dr. Elif Loğoğlu, Korkut Ata Üniversitesi'ne rektör adayı oldu. Loğoğlu, halen Gazi Üniversitesi'nde öğretim üyeliği görevini sürdürüyordu.

Abone ol

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Loğoğlu, Korkut Ata Üniversitesi'ne rektör adayı oldu. Osmaniyeli olan Loğoğlu, akademik kariyerinin belli bir bölümünü ABD'de tamamladı. Loğoğlu halen Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor.

Türkiye genelinde halen boş olan 19 üniversite rektörlüğü için aday belirleme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Bu kapsamda Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektör Adayları arasında en dikkat çekici isim Prof. Dr. Elif Loğoğlu oldu.

Kendisi de Osmaniye Kadirlili olan Prof. Dr. Loğoğlu, akademik kariyerinin belli bir kısmını ABD’de tamamladı. Loğoğlu, orada kalmak yerine kendi ülkesine hizmet etmek için Türkiye’ye dönerek akademik çalışmalarını Ankara’da Gazi Üniversitesi’nde sürdürmeyi tercih etti.

Loğolu kamuoyu tarafından “Bayat ekmekten petrol üreten hoca” olarak tanınıyor. Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü’nde görev yapan Loğoğlu’nun kamuoyuna mal olmuş birçok projesi de bulunuyor.

KADINLAR İÇİN ÖZEL PROJELER

Özellikle “Hapishanelerdeki kadın mahkûmların kariyer planlaması için yol haritası” oluşturan Prof. Dr. Elif Loğoğlu, kadınlara meslek edindirme ve girişimcilik eğitimleri vererek işyeri açmalarına imkân sağlayan projelerin de sahibi.

Kadın Hareketi Derneği Genel Başkanlığı görevini de sürdüren Prof. Dr. Elif Loğoğlu üniversite-sanayi işbirliği, toplumsal-sosyal sorumluluk projeleri, toplum-üniversite, STK-üniversite ilişkilerinin güçlendirilmesi konularında da çalışmalar yapıyor.

Kadirli Kültür ve Eğitim Vakfı (KAVAK) Kurucu Üyesi de olan Elif Loğoğlu, çalışmalarını Osmaniye’deki sivil toplum örgütleri ile istişare içerisinde sürdürüyor.