BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,79
ALTIN 2.493,47
HABER /  GÜNCEL

Canlı yayında tecavüzü itiraf etmişti kendini böyle savundu

4 yaşındaki Irmak Kupal'ı vahşice öldüren Himmet Aktürk'ün yargılanmasına başlandı. Görülen ilk duruşmada Aktürk bakın kendini nasıl savundu?

Abone ol

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde 4 yaşındaki Irmak Kupal'ın öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya ağırlaştırılmış müebbet ile 30 yıldan az olmamak şartıyla hapis cezası istenen tutuklu sanık Himmet Aktürk, SEGBİS sistemi yoluyla katıldı.

 
Irmak Kupal'ın dedesi Bekir Ilgaz'ın hazır bulunduğu duruşmaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Manisa, Aydın, İzmir, İstanbul, Diyarbakır, Kütahya, Antalya ve Ankara barolarını temsilen avukatlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Sanık Aktürk, ifadesinde eşinden ayrı ve 1 çocuk sahibi olduğunu, hurda toplayarak geçimini sağladığını söyledi.

"HASTAYIM TEDAVİ OLMAK İSTİYORUM"

Üzerine kayıtlı herhangi bir mal varlığının olmadığını belirten Aktürk, "Hastayım, tedavi olmak istiyorum. Ne olursunuz yardımcı olun. Babam beni dövdü, sokağa attı, istismara uğradım. Hastayım tedavi olmak istiyorum." dedi.

Duruşmada barolar ve sivil toplum kuruluşlarının davaya müdahil olma talebi, Mahkeme Başkanı Remziye Güldür tarafından "suçtan zarar gören sıfatları bulunmadığı" gerekçesiyle reddedildi.   

Duruşmada konuşan dede Bekir Ilgaz ise anne ve babanın rahatsızlığı nedeniyle davaya katılamadığını, kendisinin davaya müdahil olarak kabul edilmesini talep etti.

Ilgaz, vekili olarak da davaya müdahil olma talepleri reddedilen 8 baro adına gelen avukatlar ile Kadın ve Demokrasi Derneği ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyelerini gösterdi.

Dede Ilgaz'ın talebi mahkeme heyeti tarafından oybirliğiyle kabul edildi.

Duruşmada savcı, sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesini talep etti.

"YATAMIYORUM, SIKILIYORUM"

Sanık Aktürk, "Yatamıyorum, sıkılıyorum, beni cezaevinden çıkarın. Bazen bilincimi kaybediyorum, rahatsızım diyorum inanmıyor musunuz?" dedi.  

Sanığın akli dengesinin yerinde olduğunu savunan müdahil avukatları ise tutukluluk halinin devam etmesini ve rapor alınmasına gerek olmadan yargılanmasına devam edilmesini talep etti.

Dede Ilgaz ise "Herhangi bir şeyi yok, numara yapıyor. Gereken ceza neyse verilsin." dedi.

Mahkeme Başkanı Güldür, sanığın tutukluluk halinin devamına ve akli dengesinin yerinde olup olmadığına karar verilmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine karar vererek davayı erteledi.

Alaşehir'de 14 Ekim 2016'da sokakta oynamaya çıkan 4 yaşındaki Irmak Kupal'dan haber alınamaması üzerine arama çalışması başlatılmış ancak bir sonuç elde edilememişti. Irmak'ı öldürdüğünü katıldığı televizyon programı sonrası itiraf eden zanlı Himmet Aktürk'ün ifadesi doğrultusunda Ilıca Mahallesi Sarıkız mevkisinde küçük kızın cesedi toprağa gömülü vaziyette bulunmuştu.

Zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Duruşma sonrasında dede Bekir Ilgaz ile birlikte davaya müdahil olan baro üyesi avukatlar ve sivil toplum kuruluşu üyeleri açıklama yaptı.