BIST 9.878
DOLAR 32,54
EURO 34,96
ALTIN 2.456,28
HABER /  GÜNCEL

Kiralık katil bunu da yaptı

İstanbul’da bir arsadaki kuyuda bulunan cesedin arkasından kadına yönelik şiddet ve yasak aşk çıktı.

Abone ol

İNTERNET HABER - Cinayeti işlemesi için tutulan kişinin bu işi gerçekleştiremeyince olayı iki arkadaşına havale ettiği ortaya çıkarken, şüphelilerin yakalanma anları güvenlik kameralarına yansıdı.

N. T. isimli kadının başvurusu üzerine başlatılan soruşturmayı yürüten polis ekipleri, Diyarbakır’da kız kaçırmayla başlayıp İstanbul’da cinayetle sonlanan olayla ilgili 5 kişiyi gözaltına aldı.

BABASI DAYAKTAN KAÇAN KIZINI GERİ GÖNDERDİ

Çatalca Kestaneli köyü yakınlarında bir arsadaki kuyuda bulunan cesedin arkasından kadına yönelik şiddet ve yasak aşk çıktı. Alınan bilgiye göre, Diyarbakır’da teyzesinin oğlu Ş. T. ile evlendirilen N. T., bir süre sonra şiddet gördüğü gerekçesiyle babası H. K.’in evine geri döndü. Ancak babası N.T.’yi, “Ailede böyle şeyler olur” diyerek geri gönderdi. 

KİRALIK KATİL ÖNCE ÖLDÜRECEĞİ KİŞİLERE KAÇMASI İÇİN PARA VERDİ

Bu sıkıntılı süreçte İ.S ile yakınlaşan N.T., birlikte İstanbul’a kaçtı. Çiftin peşine düşen aile, İ.S ve N.T.’nin Bahçelievler’de kaldığı adresi belirledi. Aile, çifti öldürmesi için M.Ö. ile 100 bin lira karşılığında anlaştı. İnfazı gerçekleştiremeyen M.Ö., çifte cinayet için kiralandığını ancak bunu yapamayacağı itirafında bulundu. Kaçması için de çifte 3 bin lira para verdi. M. Ö., kendisini cinayet için kiralayan aileye de “O iş halledildi” bilgisini verdi.

AİLE TEHDİT EDİNCE KİRALIK KATİL, İKİ KİŞİ KİRALADI

Ancak M.Ö.’nün yalanı kısa süre içerisinde ortaya çıktı. Bahçelievler’den Bağcılar’a taşınan İ.S’yi gören yakınları, İ.S’nin yaşadığı bilgisini N.T.’nin ailesine bildirdi. Aile bu sefer M.Ö.’yü tehdit ederek, “Yarım bıraktığın işi temizle, yoksa yakınlarına zarar veririz” diye tehdit etti.M.Ö. de konuyu açtığı E.T. ve Ö.Ö’yü cinayet için ikna etti. 

kiralik.20130831181509.jpg
Cinayet için iki kişi kiralayan kiralık katilin arabada poz verdiği fotoğraf ortaya çıktı

ARABADA ÖLDÜRDÜLER

Daha önceki girişiminde güvenini kazandığı İ.S’yle irtibata geçip konuşmak için arabasına alan M. Ö., kendisini ön koltuğa oturttuktan bir süre sonra, arkadaşları E. T. ve Ö. Ö.’yü de arka koltuğa bindirdi. Araçla Çatalca istikametine varıldığında Ö. Ö., boynuna geçirdiği telle İ.S’yi boğmaya çalışırken, E. T. de 15 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Cesedi Kestaneli köyü yakınlarında bir arazideki su kuyusuna atan şüpheliler, üzerlerine bulaşan kanlı kıyafetleri de Güngören’deki iş yerlerinde değiştirdi.

KAYIP MÜRACATIYLA CİNAYET ORTAYA ÇIKTI

M.Ö., Diyarbakırlı aileye cinayetin işlendiği bilgisini verip, paranın geri kalan kısmını teslim aldı. Cinayeti birlikte işlediği arkadaşlarıyla birlikte Antalya’ya tatile gitti. Ancak cinayet, N.T.’nin kayıp müracaatıyla ortaya çıktı. Daha önce yaşadıkları baskını anlatan N. T.’nin ifadeleri İ.S’nin cinayete kurban gittiği ihtimalini kuvvetlendirdi.

Polis soruşturmasında tarafları teknik takibe alan polis, “Deşifre olduk. Suriye’ye kaçalım” görüşmesi üzerine operasyon düğmesine bastı. Antalya ve Diyarbakır’da gerçekleştirilen eşzamanlı operasyonlarda N.T.’nin babasının da aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Soruşturmada şüphelilerin Güngören’deki tekstil firmasına gittiği bilgisini edinen polis, bölgede gerçekleşen bir hırsızlığı bahene ederek iş yerinin güvenlik kamera kayıtlarına ulaştı. Olay günü arabayla iş yerine gelen şüphelilerin kanlı kıyafetlerle içeri girdikleri ve üstlerini temizledikten sonra başka kıyafetlerle dışarı çıktıkları görüldü.

CESET KUYUDAN ÇIKARILDI

Şüphelilerin sorgusunda İ.S’nin öldürülüp kuyuya atıldığını ortaya çıkaran polis, belirtilen adreste kuyu içerisindeki cesede ulaştı. Büyükçekmece Gölü’ne atıldığı söylenen suç aleti ise bulunamadı.

Şüphelilerin olay günü giydikleri değerlendirilen ayakkabılar, İ.S’nin kanının bulaşma ihtimaline karşılık incelenmek üzere laboratuvara gönderildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheliler terlikle adliyeye sevk edildi.