BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Ekonomi Suriye’den etkiler mi ?

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Suriye’de yaşanan olayların Türkiye ekonomisini büyük oranda etkilemeyeceğini belirterek, "Türkiye Suriye’ni...

Abone ol

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Suriye’de yaşanan olayların Türkiye ekonomisini büyük oranda etkilemeyeceğini belirterek, "Türkiye Suriye’nin yeniden inşa sürecinde çok önemli bir rol alacak ve Suriye’nin inşası Güneydoğu başta olmak üzere Türkiye ekonomisine de olumlu yönde yansıyacaktır" dedi.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Düzce’nin Akçakoca ilçesi Sky Tower Hotel’de özel bir toplantıya katıldı. Bakan Yılmaz, toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yılmaz, özel bir toplantı için Akçakoca’ya geldiğini belirterek, "Özellikle yurt dışında okuyan arkadaşlarımızla bir araya gelme ihtiyacı duyduk. Geçmişte yurt dışında okurken birlikte olduğumuz arkadaşlarımızla bir araya geldik. Kalkınma ve araştırma geliştirme konusunda oturum yaparak tartışmaları izleyeceğim’’ dedi.

"TÜRKİYE ÇOK ÖNMELİ ROL ALACAK"
Bakan Yılmaz, Suriye’de yaşananların insanlık trajedisi olduğunu belirterek, "100 binden fazla ölen Suriye vatandaşı var. Milyonlarca insan yerinden ve yurdundan olmuş durumda. Bunun elbette getirdiği olumsuzluklar var. Ancak ekonomik anlamda Türkiye’ye getirdiği büyük oranda etkileyici bir hadise değil. Suriye’nin ekonomisi zaten belli bir büyüklüğe sahip bir ekonomi. OECD’deki büyüme yüzde bir bile değil, bizim büyümemiz ise yüzde 3’ü aştı. Türkiye’de son 3 yıla bakarsanız yüzde 6,7 büyüme sağlandı. Küresel krize ve siyasi krizlere rağmen büyüme sağladı. Türkiye ekonomisi istikrar ve disiplinli politikalarıyla büyümeye istihdam etmeye devam ediyor. Suriye’de daha çok bu olaylar bitikten sonra bazı şeyler göreceğiz. Etkileri göreceğiz. Suriye rejimi bu insanları sadece öldürmedi, Suriye’nin alt yapısını da büyük oranda tahrip etti. Bu tahribin onarılması uzun zaman alacak. Yarın rejim değiştiğinde Suriye’nin yeniden inşası oldukça uzun bir zaman alacak. Çeşitli ortamlarda söylüyorum, buna bizim hazırlanmamız lazım. Özel kesim olarak da, kamu kesimi olarak da. Suriye bu dönemden sonrasında Türkiye Suriye’nin yeniden inşa sürecinde çok önemli bir rol alacak ve Suriye’nin inşası Güneydoğu başta olmak üzere Türkiye ekonomisine de olumlu yönde yansıyacaktır’’ diye konuştu.
(İHA)