BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Kilis’te kimyasal alarm

Suriye’den getirilen bir yaralının durumunun şüphe oluşturması üzerine hastaneye kimyasal, biyolojik, radyolojik, nükleer (KBRN) uzmanlar ça...

Abone ol

Suriye’den getirilen bir yaralının durumunun şüphe oluşturması üzerine hastaneye kimyasal, biyolojik, radyolojik, nükleer (KBRN) uzmanlar çağrılarak kimyasal ölçüm yapıldı.
Edinilen bilgiye göre, saat 00.00 sıralarında Kilis Devlet Hastanesi’ne getirilen Suriyeli yaralının durumdan şüphelenen doktorlar hastaneye KBRN uzmanlarını çağırdı. Ayrıca hastaneye Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekibi geldi. Acil servisteki hastalar, dışarı çıkarılırken, acil servise gelen hastalar içeriye alınmadı. Özel kıyafetler giyen uzmanlar, hastane içerisinde ve yaralı Suriyelinin üzerinde teknolojik cihazlar ile kimyasal ölçüm yaptı. Bu esnada hastane bahçesinde görüntü alan basın mensuplarının görüntü alması KBRN ile hastane personeli tarafından engellenmek istendi. Yaklaşık 45 dakika sonunda da herhangi bir kimyasal bulguya rastlanmaması üzerine acil servisin açılmasıyla bekleyen hastalar içeriye alındı.
(İHA)