BIST 10.061
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.431,92
HABER /  DÜNYA

ABD'den İngiltere'yi şok eden intikam!

İngiltere Suriye için yan çizince ABD İngiliz generalleri kapıya koymaya başladı. Artık hiçbir bilgi 'güvenilir olmadıkları' için onlara verilmiyor.

Abone ol

İNTERNET HABER-İngiltere Suriye savaşında son dakikada çarkedince ABD'nin planlarına darbe vurmuştu.

ABD şimdi bunun intikamını alıyor. Times gazetesinin yazdığına göre ABD, İngiliz generalleri kapı önüne koymaya başladı. Artık hiç bir bilgi "güvenilir olmadıkları" için onlarla paylaşılmıyor.

TOPLANTILARDAN ÇIKARILIYORLAR

Times gazetesi, İngiltere Başbakanı David Cameron'ın askeri müdahalede taraf olmamaya karar vermesiyle İngiliz generallerin Suriye konusunda Amerikalıların yaptığı toplantılardan çıkarılmaya başlandığını aktarıyor.

Gazete, "Askeri kaynaklar, Florida'da bulunan ABD Merkezi Kuvvetler Komutanlığı'ndaki İngiliz askerlerin ilişkileri olmayan bir savaşla ilgili yüksek seviye istihbarat bakımından güvenilemeyeceklerinden görevlerinin düşürüldüğünü söylüyor." bilgisini verdi.

HİÇBİR ASKER DAHİL EDİLMİYOR

Times gazetesi, kendilerine konuşan bir İngiliz savunma bakanlığı yetkilisinin "Merkezi Kuvvetler Komutanlığı'nda hiçbir İngiliz asker Suriye konusunda askeri hazırlığa dahil edilmiyor, ve bu planların hayata geçirilmesinde de rol oynamayacaklar." dediğini aktarıyor.

KARARIN İNGİLTERE'YE BEDELİ

Times gazetesinde yazan Rachel Sylvester, geçmişte Washington'a oranla yersiz gözüken İngiliz milletvekillerinin Suriye konusundaki gelişmelerle Amerika'da şok etkisi yarattığını yazıyor.

Rachel Sylvester, makalesinde milletvekillerinin aldığı kararın İngiltere'nin gittikçe yalnızlaşmasına neden olduğuna şöyle dikkat çekiyor: "İngiltere'nin AB üyeliğini referanduma götüreceğine söz vererek Avrupa'yı kızdıran Cameron, şimdi kendini Amerika'ya sırtını dönerken buluyor. Başkan'la omuz omuza durması gerekirken Amerika'ya sırtını dönmek zorunda.

Modern çağda bir ada ülkesi fazla müttefikini yabancılaştıramaz. Suriye'ye askeri müdahaleye karşı çıkan muhafazakârlardan çoğunun Avrupa Birliği'ne kuşkuyla yaklaşan ve AB'den ayrılmak isteyen kişiler olduğuna şaşmamalı."