BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,69
ALTIN 2.406,63
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Çelik'ten çok kritik Köşk yorumu!

AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik, cumhurbaşkanlığı seçimleri için konuştu. Çelik'e göre Erdoğan en önemli aday...

Abone ol

İNTERNET HABER-  AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Başbakan Erdoğan'ın önümüzdeki süreçte milletvekilliği için aday olacağını sanmadığını, en uygun makamın ise cumhurbaşkanlığı olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın adaylığı söz konusu olduğunda Gül'ün bu adımı atmayacağını da ileri süren Çelik, ikili arasındaki dostluğun çok derin olduğunu defalarca sınandığını kaydetti.

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Kral FM canlı yayınında soruları yanıtladı. Kürt kimliğinin yıllarca inkar edildiğini söyleyen Çelik, AK Parti iktidarında başlatılan barış süreciyle bu inkarcı politakanın yok edildiğini söyledi. BDP'yi de süreci zehirleyecek açıklamalarda bulunmakla da suçlayan Çelik, "Herkes aklını başına alsın" uyarısında bulundu. 

"ERDOĞAN ORTADOĞU'NUN İDOL İSMİDİR"
 
Konuşmasında Suriye'de yaşananlara da değinen Çelik, baba Esad'dan itibaren bu ülkenin diktatörler tarafından idare edildiğini söyledi. Esad'ın halkın demokratik taleplerine silahla karşılık verdiğini söyleyen AK Partili Çelik, Esad'ın annesinin perde arkasından Suriye'yi idare etmeye çalıştığını söyleyerek Türkiye'nin kara harekatı için gaza getirilmeye çalışıldığını, müdahalenin ise karadan değil havadan olabileceğini iddia etti. Çelik şöyle konuştu:

"Libya’da petrol vardı, Irak’ta petrol vardı müdahale ettiler ama Suriye’de yok. Türkiye başından itibaren bize gaz vermeye çalıştılar Türkiye ordusu burayı halleder dediler ama biz gaza gelmedik. Biz Suriye halkı ile dayanışma içindeyiz. Suriye’nin refahı huzuru bizim için çok önemlidir. Bütün Ortadoğu’da nereye giderseniz gidin insanlık vicdanının sesi kimdir diye sorun Recep Tayyip Erdoğan derler. İdol olarak gördükleri lider Recep Tayyip Erdoğan’dır. Eninde sonunda kazanan halklardır, Suudi Arabistan halkının da gönlü, Katar halkının da gönlü bizimledir. Biz zalimlerle, darbecilerle birlikte olmaktansa onların çok uzağında yalnız olmayı tercih ederiz.
 
“CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ” 
 
Programda cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili soruları da cevaplayan Çelik, Erdoğan'ın sözünden dönmeyeceğini, başbakanlık sonrası cumhurbaşkanlığının en uygun makam olduğunu kaydetti. Çelik, Erdoğan ile Gül arasındaki dostluğa işaret ederek şöyle konuştu:

“Benim tanıdığım başbakan sözünden dönmez. 11 yıldır başbakan, sayın başbakanın artık bu saatten sonra cumhurbaşkanı olması ülkenin menfaatinedir. Sayın Gül aday olduğu zaman kendisine siz olmayın demiştim. Sizin karizmatik liderliğinizle partinizin başında kalmanız benimde partililerimizin de istediği bir şey dedim. Kim olsun dedi sayın Gül olsun dedim kendisine de. Sayın başbakanımızla sayın cumhurbaşkanımız arasındaki hukuk çok derinlerdedir. Bir çok sınavdan geçmiş olan bir dostluktur. Sayın başbakanımız aday olmak istediği zaman sayın Gül bende aday olurum demez sanıyorum. Önümüzdeki günler ne getirir bilemem. Liderler kolay yetişmiyor hele hele başbakanımız gibi insanın yüreğine dokunarak siyaset yapan bir insanın en olgun döneminde herhalde kenara çekilmez. Benim üç dönem milletvekilliğim doldu diye ben Ak Partiden ayrılacağım demek değildir. Ben şu anda yatığım iş itibariyle vaktimin sadece yüzde 10’unu meclise ayırabiliyorum. Biz Ak Parti safında siyaset yapmaya devam edeceğiz.”