BIST 9.885
DOLAR 32,56
EURO 34,96
ALTIN 2.459,35
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan tartışma yaratan sözleri için yeni açıklama

ANKARA'da muhtarlar buluşmasında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir radyo programında yaptığı olay olan açıklamaları için yeni bir değerlendirmede bulundu.

Abone ol

16 Nisan referandumuna günler kala liderler buluşmalarını sürdürüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Ankara'da muhtarlarla buluştu "Bu anayasa değişikliği milletin hangi derdini çözecek? Bunu merak ediyorum bunu açıklasınlar" diye soran Kılıçdaroğlu değişiklik ile birlikte tüm yetkilerin başkan da  olacağını üstüne basa basa söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Asgari ücret başkan isterse eğer asgari ücreti bir dünde dondurabilir." dedi.

CHP Lideri, kısa süre önce bir radyo programında söylediği ve tartışma yaratan "Başbakan ile Cumhurbaşkanı ayrı partilerden olursa, ne olur" sözleriyle ilgili de yeni değerlendirme yaptı.

"80 milyonun başkanıdır, peki bu kişi aynı zamanda bir partinin başkanı olursa çift başlı olmaz mı? Olur." diyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Başka bir sorun daha çıkacak değişiklik kabul edilirse. Bir arkadaşım radyo programıyla ilgili sordu. Diyelim ki, seçim oldu çoğunluk partisi yüzde 49 oy aldı ama başkan adayı yüzde 51’i bulamadı. Çoğunluk partisinin başkanı bugünkü modelde başbakan ama başbakan olamayacak çünkü yüzde 51’i bulamadı. İkinci seçim olacak, başkan seçimi. Bu seçimi kim kazandı, çoğunluk patisinin başkanı değil başka birisi kazandı. O zaman başkan ayrı telden çoğunluk partisinin başkanı başka telden çalacak. Bunu anlatmaya çalıştık, en büyük yarılma burada yaşanacak. Biz bu tehlikeye dikkat çekmek istedik..."

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önemli satır başları;

15 Temmuz'dan sonra Saray'a gittik. Ben Sayın Cumhurbaşkanı'na, Başbakana, Sayın Devlet Bahçeli'ye, Sayın Kalın'da oradaydı. Yargı bağımsızlığının önemli olduğunu anlattım. Gelin yargı bağımsızlığını sağlayacak düzenlemeleri yapalım dedik. Tamam dediler. İki toplantı yapıldı. Sonrası yok.

"ASGARİ ÜCRETİ DONDURABİLİR"

Asgari ücret başkan isterse eğer asgari ücreti bir dünde dondurabilir. Başkanın isterse 500 yardımcısı olacak.

Bu değişiklik geçerse bir kişiyi ikna ederseniz en geç 24 saat içinde Türkiye Cumhuriyetini ele geçirirsiniz. Başkan valileri, bakanları, kaymakamları, müftüleri, paşaları yeniden tayin etme yetkisine sahip.

Başkan kızdı Merkez Bankasını, falan bankayı kapattım dedi, Ekonomik, sosyal kararları almada yetkili.

NEDEN 600 ISRARI?

550 milletvekili neyinize yetmiyor. Neden 600 ısrarı? Yeni seçilecek milletvekillerine 187 trilyon ek para ödeyeceksiniz.

Anayasa değişikliğinin siyasi partilerle ilgili yok. Anayasa toplumsal uzlaşma belgesidir.

MERAK EDİYORUM AÇIKLASINLAR

Bu anayasa değişikliği milletin hangi derdini çözecek? Bunu merak ediyorum bunu açıklasınlar. Garibanın çocuğu El Bab'a gidecek, bu beylerin çocukları milletvekilleri olacak, askerlikten muaf olacak. Bu insanın aklı ile alay etmektir.

Biz hiçbir zaman darbe anayasasını destelemedik. En geç 5 yıl içinde nasıl veballe karşı karşıya kaldığımızı göreceğiz. Hayır çıkarsa kaos çıkar hayır. 141 yıldır ne yapıyorsak 142.yılda da aynı şeyi yapıyor olacağız.

MİLLETİ KANDIRMANIN ALEMİ YOK

CHP idama destek verir mi sorusu geliyor. Hem Ak Parti hem MHP istiyordu neden idamı koymadılar. Çünkü niyetleri yok.  Milleti kandırmanın alemi yok. Bir tarafa söyleyeceksiniz dönüp başka şey yapacaksınız. Gereğini yaparsanız, yapmıyorsanız gerekçesini açıklarsınız.