BIST 9.469
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.497,58
HABER /  POLİTİKA

CHP'li vekilden skandal Hollanda yorumu

Hollanda'da yaşanan krize tüm kesimlerden tepki yağarken CHP'li Aykut Erdoğdu'ndan tüm olanlara yönelik skandal bir yorum geldi.

Abone ol

Hollanda'da yaşanan ve  Türk siyasetçilere karşı uygulanan skandal yaptırımlarına Türk siyasetçilerden açık ve net tepkiler geldi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da Hollanda'nın tavrını kınadı.Ancak CHP'li vekil Aykut Erdoğdu, Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile tepki topladı.

     

Milletvekili Erdoğdu sosyal medya hesabına "AB ile oynanan bu tiyatroyu Halkımız görüyor ve gereğini yapacak... Halka güvenin... Bu güveniniz boşa çıkmayacak..." diye yazdı.

CHP GELEN BAŞKANI KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: "Diplomaside bir kural vardır. Diplomatların ve bakanların dokunulmazlıkları vardır. Bakanlarımız, Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanları, Almanya'ya giderken engelleniyorsa, Hollanda'ya giderken engelleniyorsa bu kabul edilemez, bunu kabul etmiyoruz. Buna karşı her türlü tepkimizi CHP olarak göstereceğiz. Hükümete çağrıda bulunuyorum. Hollanda'yla ilişkilerimizi lütfen askıya alın. Her türlü desteği vereceğiz. Almanya bakanımızı Almanya'ya sokmuyorsa Alman askerlerinin İncirlik'te ne işi var?"