BIST 9.677
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.502,93
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Akşener'in olay Bahçeli iddiası benim aldığım duyum

Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında şaşırtıcı iddialarda bulundu, Bahçeli'nin 'Şu kadını bari 15 gün tutuklayın dediğini iddia etti.

Abone ol

MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında çok konuşulacak bir iddia ortaya attı.

Akşener, "Benim aldığım duyum, AK Parti bünyesinden aldığım duyum hep şöyle: Yani gidilip gidilip, şu kadını hiç değilse 15 gün tutuklayın dendiğine dair pek çok şey söylendi, onların yalancısıyım" diye konuştu.

Bir dönem Bahçeli'ye en yakın isimlerden biri olarak gösterilen ancak 1 Kasım seçimlerinde aday gösterilmeyince partide isyan bayrağı açan Akşener, Bahçeli'nin peşini bırakmıyor.

Meral Akşener, Cumhuriyet gazetesinden Ayşe Sayın'a röportaj verdi. Referandumdan hayır çıkması halinde parti kuracağı ya da yeniden aday olacağı yönündeki soruya Akşener, böyle yanıt verdi:

"PARTİ KURACAĞIM DESEM TOSUN KESER"

"Ben genel başkanlık iddiamdan vazgeçmiş değilim. MHP’deki iddiadan bir vazgeçiş yok. Referandumda evet de çıksa o talep geri çekilmiş değil. Parti kurma konusuna gelince; 7 Haziran'dan beri sayın Bahçeli bana parti kurduruyor. Henüz kendisinin seçtirdiği bir milletvekili olarak yanındayken, önce Abdullah Gül ile Serpin Manyas tesislerinde görüştüğümü iddia etti. Arkasından Sapanca’da Bülent Arınç ve Hüseyin Çelik’le görüştüğümü iddia etti. İddia ediyorum, ben bir parti kuracağım desem, tosun keser. Bu ayak altından gitsin diye... İki şey yaptı bir bana parti kurdurmaya çalıştı çok, bir de beni tutuklatmak istedi.

"BENİM ALDIĞIM DUYUM"

Benim aldığım duyum, AK Parti bünyesinden aldığım duyum hep şöyle: Yani gidilip gidilip, şu kadını hiç değilse 15 gün tutuklayın dendiğine dair pek çok şey söylendi, onların yalancısıyım. Parti kurmamı da çok arzu etti. Eğer ajandanızda ek bir madde varsa, o zaman pek çok düzeneği elde tutmak zorundasınız. Yani çok net olamazsınız, kapıları hep yarım aralık bırakmak durumundasınız. Onun için benim dilimden de gördüğünüz gibi, çalışmamdan da gördüğünüz gibi, gerçekten bir ajandam yok. Yarını Allah bilir, Allah kerim ama öncelik arkadaşlar. Onlar karar verecek."

REFERANDUM ERTELENECEK Mİ?

Daha önce söylediği referandumun ertelenebileceği konusundaki sözlerine açıklık getiren Akşener, söyleşide "Suikast değil. Daha ziyade bu Rakka konusunda, Menbiç üzerinden bir erteleme söz konusu olabilir diye bir duyum var. Tabii bence esas gerekçe referandum konusunda içinde bulunduğu şartlar" ifadesini kullandı.