BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.441,94
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Kemal Derviş itirafı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kemal Derviş'i telefonla arayıp Türkiye'ye davet ettiği iddialarıyla ilgili olarak yazılı açıklama yaptı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski bakanlardan Kemal Derviş'le görüştüğünü ancak görev teklif etmediğini bildirdi. 

"DERVİŞ'İ ARADIĞIM DOĞRU"

Kılıçdaroğlu, yazılı açıklamasında, Derviş'in partilerinin üyesi olduğunu hatırlattı.

Kemal Derviş'le görüştüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Sayın Derviş'i aradığım doğru, görev teklif ettiğim ise doğru değil'' açıklamasında bulundu.

"HERKESİN ŞAPKA ÇIKARDIĞI PARTİMİZİN BİR ÜYESİ"uuuuuuuuuuuuu.jpg

''Kemal Derviş çok iyi yetişmiş, özellikle ekonomi konusunda ulusal ve uluslararası uzmanlığına herkesin şapka çıkardığı, her alanda rüşdünü ispat etmiş partimizin bir üyesi'' diyen Kılıçdaroğlu, ''Kemal Derviş gibi biriyle görüşmemden daha doğal ne olabilir ki. Sayın Kemal Derviş ile görüştüm. İç ve dış ekonomik gelişmeler ile muhtemel beklentiler konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Bu doğrudur ama göreve davet konusu yakıştırmadır. Bu Kemal Derviş'in üyesi ve bir dönem yöneticisi olduğu partimize de haksızlıktır'' ifadelerini kullandı.

DERVİŞ RÜZGAR GİBİ GEÇMİŞTİ

2001 krizi sonrası Türkiye'yi kurtarması için dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in çağırdığı Kemal Derviş ismi ismi hiç gündemden düşmedi. O dönem yaptıklarıyla çok konuşulan ve politikalarıyla koalisyonu birbirine düşürmekle suçlanan Derviş, "2005'te kapattığı CHP defterini yeniden mi açıyor?" sorusu sorulmaya başlandı. uuuuuuuuuuuuuu.jpg

TROYKA'NIN İÇİNDEYDİ

2002 Ağustos ayında başbakan yardımcısı Devlet Bahçeli ile görüş ayrılığına düşerek görevinden istifa etmişti. İsmail Cem ve Hüsamettin Özkan ile birlikte Yeni Türkiye Partisi'nin kuruluş çalışmalarına katılmıştı. Ancak bu partiye katılmayarak Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekili adayı olmuştu. 2005 yılında ise CHP'den istifa ederek BM Kalkınma programı koltuğuna oturmuştu.