BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,65
ALTIN 2.409,43
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Eyüp'teki festivalde alkol yasaklandı

Günlerdir sosyal medyada devam eden One Love Festivali'ndeki alkol satışına yönelik resmi açıklama geldi.

Abone ol

Festivaldeki gelişmelerin canlı olarak verildiği Facebook sayfasında, festivalde alkollü ürün satılmayacağı açıklandı.    

Bu yıl Eyüp'te yapılacak festivalde gençleri alkol tüketimine özendirdiği gerekçesiyle başlatılan karşı kampanya sonuç verdi. 

ALKOLLÜ ÜRÜN SATIŞI YAPILMAYACAK

İşte yapılan resmi açıklama:

"Yazılı anlaşmalarımız olmasına ve mevzuatlara uygun olmasına rağmen, işletme sahiplerinin ruhsatlarını kullandırmaması nedeniyle, etkinliğimiz süresince alkollü ürün satışı yapılmayacaktır. Tarafımıza çok kısa süre önce bildirilen bu durum nedeniyle tüm müzikseverlerden özür dileriz."

Yıllardır Efes Pilsen sponsorluğunda yapılan ve iki gün süren One Love Festivali, son günlerde "alkole alıştırdığı" gerekçesiyle "bira festivali" gibi eleştirilere maruz kalmıştı.

Efes Pilsen'in sponsor olduğu Efes One Love Festivali'nin, 14-15 Temmuz tarihlerinde Eyüp'teki Santralistanbul'da yapılması planlanıyor.uuuuuuuuuuu.20120714162849.jpg

MÜZİĞE DEĞİL ALKOLE KARŞIYIZ

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı, gençlerin müzik dinlemesine karşı olmadıklarını, müziğin evrensel dilinin gençler üzerinde çok etkili olduğunu kaydederek şunları söylemişti:

"Gençlerin ilgi alanına giren etkinliklerde alkollü içki markalarını çağrıştıracak hiçbir şey bulundurulamaz. Bu festivalin isminin bir alkol markası olması ise bu yasaya kesinlikle aykırıdır. Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) bu etkinliklere 24 yaş sınırı getirmiştir. Buna rağmen bu festivallerde yeterli denetim yapılmıyor. Gençlerimizi bu festivallerde biraya alıştırıyorlar. Bu konuda da gereken uyarılarımızı yaptık. Valiliğe dilekçemizi verdik, bundan sonra bu konuda sorumluluk İstanbul Valiliği'nindir."