BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,74
ALTIN 2.402,13
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Numan Kurtulmuş dikkatle izleniyor

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un durumunu değerlendirdi.

Abone ol

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un AK Parti'ye katılmasıyla ilgili soruyu, "Şu anda önümüzdeki işlere bakıyoruz. Bununla ilgili arkadaşlar yorumlarını yapıyorlar. Dikkatle izliyoruz" diyerek yanıtladı.

Bu sabah New Jasmin Otel'de gerçekleştirilen Aksa Çoruh Elektrik Koordinasyon Toplantısı'na katılan Bakan Yıldız, ardından da AK Parti İl Teşkilatı'nı ziyaret etti. Ziyarete AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Giresun Milletvekili Adem Tatlı, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve komşu illerin il başkanları katıldı.

Yıldız'ın partiye girişinde kendisini karşılayan kadınların elini sıkmaması dikkat çekti. Bakan Taner Yıldız, yerel seçimlerde Giresun'da belediyenin kazanılması gerektiğini ifade etti. 'Yerel seçimler yaklaşıyor. Giresun kendisine yakışır bir vaziyette merkezi hükümetin istikrarını yerel yönetimlere taşımak durumunda' diyen Bakan Yıldız, ' Giresun'a AK Partili bir yerel yönetim yakışır. Siyasi parti ayrımı yapmaksızın ödenekleri illere gönderiyoruz. Ama iş bununla bitmiyor. Ortak dili oluşturabilmemiz açısından bu illerde yerel yönetimlerin merkezi yönetimle aynı sesi çıkartabilmesi lazım. İhracatımız artıyor, ekonomimiz büyüyor, ama yerel yönetimlerin de bunlardan aynı şekilde yararlanması lazım. Biz buradaki halkımızın uyumunun sağlam dokusunun ve sağduyusunun mutlaka bu seçimlere sirayet edeceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Bakan Taner Yıldız, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile Erbakan kardeşlerin partilerine katılacağı yönündeki soruyu da, 'Şu anda önümüzdeki işlere bakıyoruz. Bununla ilgili arkadaşlar yorumlarını yapıyorlar. Dikkatle izliyoruz diyerek yanıtladı.

Ziyaretin ardından AK Parti İl Başkanı Sabri Öztürk, Bakan Yıldız'a bir sepet fındık hediye etti. Karayoluyla Trabzon'a giden Bakan Yıldız buradan da uçakla Ankara'ya hareket etti.