BIST 9.919
DOLAR 32,43
EURO 34,80
ALTIN 2.450,91
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan flaş Meral Akşener yorumu

Ekim ayında yeni parti kurması beklenen Meral Akşener için bir açıklama da CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Akşener'in siyasette uzun yıllar hizmet verdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu "Saygı göstereceğiz" dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV'deki Çalar Saat programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeni parti kurma hazırlıkları içinde olan Meral Akşener'le ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, "Diğer siyasi partilerine ne kadar saygı gösteriyorsak ona da saygı göstereceğiz" dedi.

Devlet Bahçeli'nin Meral Akşener açıklamaları ve Akşener'in FETÖ'cülükle suçlanmasının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

GARİBANLARIN TAMAMI İÇERİDE

Meral hanım siyasette uzun yıllar hizmet vermiş birisi. Diğer siyasi partilerine ne kadar saygı gösteriyorsak ona da saygı göstereceğiz.  İktidarın sağda solda FETÖ'cü aramasına gerek yok. Kendileri Fetö'cü zaten. Aynı menzile yürüyenler bunlar değil mi? Ne istedilerde vermedik diyen bunlar değil mi? Sırtı kalın olanlar, iktidara yakın olanlar dışarıda. Gariban olanların tamamı içeride. Şunu bunu FETÖ'cülükle suçlamanın manası yok. Yakalarsınız. Adalete teslim edersiniz. Bağımsız yargı karar verir.

"ŞİMDİ DE FETÖ'CÜ DİYORLAR"

Bizi Ergenekoncu yapmışlardı şimdi FETÖ'cü diyorlar. İdam olsaydı o paşaları asacaklardı. AK Parti'ye oy veren vatandaşlarıma sesleniyorum. O davaların savcısıyım diyen kişi vardı. Bunun hesabı sorulmayacak mı? Bank Asya'ya para yatıranı vereni içeri atıyorsun, Bank Asya'nın kurulmasına izin verene dokunmuyorsun.