BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,95
ALTIN 2.427,93
HABER /  GÜNCEL

Akşener'in hukuk danışmanı için istenen ceza belli oldu

Meral Akşener'in FETÖ'den gözaltına alınan hukuk danışmanı avukat Nuri Polat hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Abone ol

FETÖ'nün avukatlık yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Meral Akşener’in hukuk danışmanı avukat Nuri Polat hakkındaki soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Polat hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Hasan Yılmaz tarafından, FETÖ'nün  avukatlık yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Meral  Akşener’in hukuk danışmanı avukat Nuri Polat hakkında iddianame hazırlandı.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI İDDİANAMEDE

Şüpheli Polat'ın sosyal medya hesabından örgüt yanlısı paylaşımlarda  bulunduğu belirtilen iddianamede, söz konusu paylaşımlara yer verildi.  İddianamede, şüpheli Polat'ın 21 Mart 2016 günü, "Unutursam kalbim kurusun, telefonumun alarmı 27 aydır her gün 17.25'e kurulu" şeklinde attığı tweet de yer  aldı. Yaptığı paylaşımlara ilişkin Polat'ın ifadesine de yer verilen iddianamede, Polat'ın hakkındaki iddiaları ve suçlamaları kabul etmeyerek, bir kısmının montaj  olduğunu iddia ettiği belirtildi.

Polat'ın, FETÖ üyesi olduklarından bahisle haklarında soruşturma  yürütülen kişiler ile örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"  kullanıcılarıyla irtibatının olduğu aktarılan iddianamede, Polat'ın eşi Arzu  Polat üzerinden örgütün bankası olarak bilinen Bank Asya'da hesabının bulunduğu,  bu hesapta örgüt elebaşısı Fetullah Gülen'in çağrısının ardından 120 bin ila 130  bin liralık hesap artışı görüldüğünün tespit edildiği kaydedildi.

15 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

İddianamede, şüphelinin sosyal medya paylaşımlarının tamamına  yakınının FETÖ/PDY yapılanmasının oluşturmak istediği etki ve algı manipülasyonu ile benzer nitelikte olduğu değerlendirmesine yer verilerek, Polat'ın üzerine  atılı FETÖ/PDY'ye üye olmak suçunu işlediği, bu nedenle ''silahlı terör örgütüne  üye olmak'' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması  talep edildi.

Hazırlanan iddianameler, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan  tarafından onaylanarak, İstanbul Ağır Ceza Mahkemelerine gönderildi.