BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.447,85
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'na 'ben hep seçimle geldim' tepkisi

Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, bugünkü yazısında tek adamlık iddiasına "ben hep seçimle geldim" diye yanıt Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "7 seçim kaybetti, halen koltukta oturuyor, asıl tek adamlık bu değil mi?" eleştirisine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun verdiği "ben hep seçimle geldim" yanıt tartışılıyor.

CHP liderinin bu sözleri Star yazarı Ahmet Kekeç'in gündemindeydi. "Öyle mi? Hep seçimle mi geldin?" başlıklı yazısında yazar kaset hatırlatlasında bulunuyor:

SEÇİMLE DEĞİL KASETLE GELDİN

"O zaman Kemal Bey’e şunu sormamız gerekiyor: Rakiplerin nasıl geldiler? Darbe mi yaptılar? Seçim dışı yöntemleri mi kullandılar? Seçimle geldilerse, seçimle gitmelerinin önünde bir engel bulunmuyorsa (ki, bulunmuyor), buradan nasıl bir “tek adam rejimi” çıkarıyorsun?

Kaldı ki, “Hep seçimle geldim” ifadesi de gerçeği yansıtmıyor. Hangi demokratik taleple, hangi taban baskısıyla hangi delege desteğiyle, hangi yoğun vatandaş isteğiyle o koltuğa oturduğunu bilmiyoruz.

SEÇİMLE TAHKİM ETTİN AMA GİTMİYORSUN

Bir gün bir yerlerden bir “kaset” çıktı, sonra seni genel başkanlık koltuğunda gördük. Seçimle değil, kasetle geldin. Liderliğini, evet, seçimle tahkim ettin ama gitmiyorsun... Bir türlü gitmek bilmiyorsun.

Girdiğin bütün seçimleri kaybettiğin halde, “liderliğini” seçimle sınama cesaretini gösteremiyorsun. Rakiplerine (parti içindeki muhaliflerine) demokratik yarış hakkını çok görüyorsun.

Erdoğan haksız mı? Asıl tek adamlık bu değil mi?"