BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.444,37
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kılıçdaroğlu, Nasrettin Hoca'dan sonra...

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Kemal Kılıçdaroğlu için "Nasrettin Hoca'dan sonra ikinci değerimizdir." dedi.

Abone ol

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili basında çıkan haberleri okuyunca, Kılıçdaroğlu'nun 1 Nisan şakası yaptığını düşündüğünü söyledi. AB Bakanı Bağış, Kemal Kılıçdaroğlu için "Nasrettin Hoca'dan sonra ikinci değerimizdir." dedi.


Kemal Kılıçdaroğlu'yla ilgili basında yer alan; 'Kendisi hakkında yazılan kitaba dava açan Kılıçdaroğlu davadan önce harç parasını yatırmayı unutunca dava düştü. Unutkanlık alışkanlığı oldu. Daha önce de adres kaydını düzeltmeyi unuttuğu için oy kullanamamıştı' haberlerini değerlendiren Egemen Bağış, "Haberi bugün gazetede okuyunca Kemal beyin 1 Nisan şakası yaptığını düşündüm. Ancak gerçek olduğunu öğrendim. Açıkçası Kemal Kılıçdaroğlu 1 Nisan şakası gibi. Ters merdivene binmesi, Kenya ile Somali'yi karıştırması gibi bin türlü gaflarıyla Nasrettin Hoca'dan sonra Türkiye'de ikinci değerimiz." diye konuştu.

Bakanlık binasında İzmir Valisi'ni kabul eden Bakan Bağış, burada gazetecilerin sorularına cevap verdi. Fransa'nın aşırı sağ partisi olan Milli Cephe Partisi Başkanı Le Pen'in "Biz İslam düşmanı bir parti değiliz. Başörtüsü, ibadet yerleri, özel gıdalar... Fransızlara çelişkili gelen durum bu. Asıl sorun İslam'ın görünürlüğü. Müslüman olmadan önce Fransız olmak gerekir." sözlerine cevap veren Bağış, "Avrupa'da görünür olan İslam değil İslamafobidir. Sayın Le Pen hiç kıvırmasın, biz onun Türkiye hakkındaki görüşlerini gayet iyi biliyoruz. İslamiyet AB'nin bir gerçeğidir. Ayrıca Fransa, Türkiye üzerinden siyaset yürütemeyeceğini görmüş olması gerekiyor." diye konuştu.
Almanya'da çıkan Neo-nazi davasıyla ilgili Türk basın mensuplarının davayı izleyememesi kararına sert tepki veren Egemen Bağış, orda yaşayan Türk vatandaşların hakları neyse onu kullanması gerektiğini vurguladı. AB Bakanı, 'Onlar yalnız değil arkalarında kapı gibi Türkiye devleti var." diye ekledi.