BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.413,63
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gökçek'i Bakan Güler'e şikayet ettiler

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i, İçişleri Bakanı Muammer Güler’e, şikayet etti.

Abone ol

Gök, Gökçek’in "Ankara’da işsiz genç yok" dediğini kaydederek, Bakan Güler’e, “Böylesi talihsiz ve yakışıksız ve gerçeklerle bağdaşmayan açıklamalarıyla Ankaralıları üzen Melih Gökçek’i uyarmanız gerekmiyor mu? Anakent Belediye Başkanını uyaracak mısınız” diye sordu.

CHP’li Gök, Bakan Güler’in yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Ankara’daki istihdam rakamlarına değinerek, “Ankara’da işsiz genç yok, iş beğenmeyen çok. ’İşsizlik var’ diyen yalan söylüyor. İşi var ama devlette çalışmak istiyor” dediğini kaydetti. Gökçek’in Ankara’da işsiz olmadığını ifade ettiğini belirten Gök, şöyle devam etti:

“Anakent Belediye Başkanı’nın kentin işsiz sayısının belirlenmesi konusunda bilgisizce fikir ileri sürmesi kendisini bağlayan bir durum gibi görünse de kentin gerçeklerini çarpıtma hakkı bulunmamaktadır. Gerçek işsiz sayısının İş arayanların resmi başvuru yerlerindeki kayıtlı rakamların birkaç katı olduğu kaba bir gözlemle bile ortadayken Ankara’da doğruluğu, inanırlığı kanıtlanmaya muhtaç soyut bir iki örnekle iş ilanlarına Ankaralıların rağbet etmediklerini ifade ile Ankara’da işsiz bulunmadığını ileri sürmek Ankara gerçeklerinden bihaber olmaması gereken bir belediye başkanının Ankaralıları ciddiye almadığının, kentin sorunlarına sahip çıkmadığının açık kanıtı olarak ortadadır. Bu talihsiz değerlendirme Ankaralıları üzmüştür. Anakent Belediye Başkanının bu yakışıksız sözlerle Ankaralıları üzmeye hakkı yoktur.”

Gök, Bakan Güler’e “Sizce Ankara’da işsiz var mıdır, yok mudur?” diye sorarken, ayrıca şu soruları da yöneltti:

“Böylesi talihsiz ve yakışıksız ve gerçeklerle bağdaşmayan açıklamalarıyla Ankaralıları üzen Melih Gökçek’i uyarmanız gerekmiyor mu? Anakent Belediye Başkanını uyaracak mısınız?”