BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.439,91
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu meydan okudu: Yiğitsen sen de kaldır!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili Başbakan Davutoğlu'na çağrıda bulundu.

Abone ol

Başbakan Davutoğlu'na dokunulmazlığını kaldırması çağrısında bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Hodri meydan diyorum. Ben dokunulmazlığımı kaldırıyorum yiğitsen sen de kaldır. Adam gibi adamsan sen de kaldırırsın." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde belediye tarafından gerçekleştirilen yatırımların toplu açılışını yaptı.

"YİĞİTSEN KENDİ DOKUNULMAZLIĞINI DA KALDIR"

Kılıçdaroğlu, parti olarak milletvekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istediklerini ifade etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu için "Hodri Meydan" diyen CHP lideri, şu ifadeleri kaydetti:

"Son günlerde bir konu var. Dokunulmazlık. Olsun mu olmasın mı? Bizim CHP olarak görüşümüz şu, kürsü dokunulmazlığı hariç dokunulmazlık olmasın. Neden korkuyorsunuz? Açık ve net söylüyoruz, kürsü dokunulmazlığı hariç dokunulmazlık kalksın. Dokunulmazlığı kaldıracaklarını söylüyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu ve onun vekilleri diyor ki dokunulmazlığımızı kaldırın. Kaldıracaklarını söylüyorlar ama Davutoğlu dokunulmazlığını kaldırmamasını istiyor. Hodri meydan diyorum. Ben dokunulmazlığımı kaldırıyorum yiğitsen sen de kaldır. Adam gibi adamsan sen de kaldırırsın. Dokunulmazlığını kaldırmaktan neden korkuyor? Terör örgütlerine yardım ve yataklıktan korkuyor. Ben de söylüyorum zaten sen ve arkadaşların terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptınız. Bir ülkede kamyon üzerinde kalaşnikof taşınacak. Hiç kimse endişe etmesin. Hesabını soracağız. Dokunulmazlık konusunda hiçbir çekincemiz yok. Açık ve net söylüyorum, dokunulmazlıklarla ilgili düşüncemizi söyledik. Sen ve yolsuzluk yapan bakanların onların da dokunulmazlığını kaldır, yolsuzluk yapanların önüne yatma diyoruz. Hırsızlık yapan adamın mecliste ne işi var. Yapmadıysan hakimin karşısına çık. Ama ağabeyi izin vermez. Çünkü vesayet altındadır."