BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.438,27
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu iki kez tekrarladı: Referandumda kesinlikle...

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu referandum sonuçları için çok iddialı konuştu, Halk oylamasına günler kala Gazete Habertürk'ten Kübra Par'a konuştu...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referanduma sayılı günler kala "Herkes sandığa gidip oyunu kullansın, kesinlikle “Hayır” çıkacak." iddiasında bulundu.

CHP'nin Gaziantep programına katılan Gazete Habertürk'ten Kübra Par'a konuşan Kılıçdaroğlu, referandum sürecini ve kontrollü darbe iddiasıyla ilgili eleştirilere yanıt verdi. İşte o röportajdan öne çıkan başlıklar:

BİR DAHA SÖYLÜYORUM KESİNLİKLE "HAYIR" ÇIKACAK

-Herkes sandığa gidip oyunu kullansın, kesinlikle “Hayır” çıkacak. Bir daha söylüyorum: Herkes sandığa gidip oyunu kullansın, kesinlikle “Hayır” çıkacak! Çünkü bu ülkenin insanları demokrasiyi benim­sedi, tek adam rejimi istemiyor. Tek adam rejiminin ülkeye felaket­ler getireceğini biliyor. Suriye, Irak, Libya gözlerinin önünde, Çavuşesku göz­lerinin önünde. Bütün bu tabloya bakıldığı zaman, sandığa gidilip oy kullanılacak ve “Hayır” oyu çıkacak. Dolayısıyla, kimse de hayal kırıklığına uğramayacak.

KONTROLLÜ DARBE İDDİASIYLA İLGİLİ DOSYA AÇIKLAYACAK MI?

-Referandum sonrası çok daha detaylı konuşacağız bunları. Ben şehitle­rimizi düşündüğüm için bunları dile getiriyorum. Onların kanları yerde kalmasın istiyorum. Bütün mücadelem bunun için... Eğer darbe­nin üstünü kapatırsanız, darbeyi sağlıklı soruşturmazsanız, gerçek darbecileri ortaya çıkarmazsanız, darbecilere destek verenleri ortaya çıkarmazsanız, o akan kanların hesabını kim verecek?

‘AYNI YETKİLER BANA VERİLSE REDDEDERİM’

-Sorun iktidar olup olmamakta değil, sorun demokraside. Tek adam rejiminde demokrasi olur mu? Aynı yetkiler bana verilse, ben bu yetkileri reddederim. Tek partili hayattan çok partili hayata geçmiştik. Şimdi makarayı ter­sine çeviriyoruz. Hem eskiyi eleştireceksiniz hem de şimdi işi­nize geldi diye eskiye öyküne­ceksiniz. Allah akıl fikir versin!

‘CUMHURBAŞKANI’NIN ‘HAYIR DA SAYGINDIR’ DEMESİ GÜZEL BİR ŞEY’

-“Hayır da saygındır” demesi güzel bir şey. İtirazım yok. Benim bulunduğum noktaya gelmiş olması beni memnun etti. “Hayır” çadırını da “Evet” çadırını da ziya­ret edebilir. Sonuçta Cumhur­başkanlığı tarafsızlığını koruduğu sürece bizim eleştirimize muhatap olmaz. Ama tarafsızlığını koruma­dığı sürece, doğal olarak eleştiririz.