BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Ekşi'de soruları cevapladı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ekşi Sözlük'te gençlerin sorularını cevapladı. İşte Kılıçdaroğlu'nun Ekşi sohbeti;

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekşi Sözlük'te soruları cevapladı. Noter sorusundan aldığı oy oranına kadar pek çok konuda sorular yöneltilen Kılıçdaroğlu, bazı soruları pas geçti bazılarına ise detaylarıyla cevap verdi. 

Kemal Kılıçdaroğlu, Ekşi Sözlük'te internet üzerinden soruları cevapladı.  ‘Merhaba ben CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ başlığı altında saat 23.41'e kadar Ekşi yazarlarından 1384 soru yöneltildi. İşte konu başlıklarıyla Kılıçdaroğlu'nun gençlere yönelik seçim vaatleri;

ÜNİVERSİTELİLERİN 50 D SORUNU

- Üniversitelerde, doktorası bitmiş her öğrencinin görev alabileceğini de ifade eden Kılıçdaroğlu, 50 D sorununun ise tamamen kalkacağını söyledi.

KÜRT SORUNU

- Kürt sorununu bizim dışımızda hiçbir parti çözemez. bu konuda iddialıyım. çünkü biz samimiyiz.

SEÇİM BARAJI

- seçim barajı bizim demokrasinin en büyük ayıbır. 12 eylül darbesi'nin ürünüdür. kaldırmayı taahhüt eden tek partiyiz.

kilicdaroglu.20150413001337.jpg

SORU- CEVAP BÖLÜMÜ

Ekşi Sözlük: Bir tanesin hoşgeldin

K. Kılıçdaroğlu: Sen de bir tanesin hoş buldum!

Ekşi Sözlük:
 Ben en çok noter tasdikli vaadinizi merak ediyorum. niye noter tasdikli? buradan bizim/partimizin/benim sözüme güvenemezsiniz'i mi çıkarmamız gerekiyor? ayrıca bu noter tasdiğinin ardından parayı hangi kaynaktan bulmayı düşünüyorsunuz?

Davutoğlu başarısız olursa istifa etsin demiştiniz, siz kendizi başarısız bulmuyor musunuz? kaç tane seçime girdiğiniz ve ne oranda oy aldığınız ortada. sizce chp şu anda başarılı bi parti mi? eğer cevabınız evet başarılı buluyorum ise başarı ölçünüz nedir?
 
Kemal Kılıçdaroğlu: Siyasette bir ilki başlattım. Verdiğim sözün arkasında duracağım. Güvencesi de noter senedim. Çünkü politikacılar bir süre sonra vaatlerini unutuyorlar.
 
Emekliler noter senetleriyle benim vaadimi her zaman bana hatırlatabilirler.

eksi-sozluk.20150413001412.jpg 
 
Ekşi Sözlük: İstifa konusunda da konuşmamak en iyisi diyerek topu taca attınız yani. buradan da başarısızlığı kabul ettiğiniz sonucu çıkabilir. güvencesi noter senedi olacağına güvencesi benim deseydiniz keşke. teşekkürler, ben cevaplarımı almayarak cevap aldım.
 
istifa konusunda da konuşmamak en iyisi diyerek topu taca attınız yani. buradan da başarısızlığı kabul ettiğiniz sonucu çıkabilir. güvencesi noter senedi olacağına güvencesi benim deseydiniz keşke. teşekkürler, ben cevaplarımı almayarak cevap aldım.
 
Ekşi Sözlük: Sayın başkan
 
ne var ne yok?
 
Ekşi Sözlük: 7 haziran 2015 genel seçimlerinde alacağınız hezimetten sonra genelbaşkanlık koltuğuna oturduğunuz chp ile akp'ye karşı dördüncü mağlubiyetinizi almış olacaksınız.
 
istifa edecek misiniz?
 
edit: Kılıçdaroğlu sorularımı cevaplamayarak aslında cevaplamış oldu... görünen o ki ne kadar seçim kaybederse etsin Sn. Kılıçdaroğlu chp genel başkanlığı koltuğunda oturmaya ve akp'ye meşruiyet kazandırmaya devam edecek.
 
Ekşi Sözlük: soruma gelecek olursak; ankara'da hava nasıl kemal bey? haziran'a az kaldı ama pek bir soğuk hala...
 
K. Kılıçdaroğlu: Kredi kartı faiz miktarının en az yüzde seksenini sileceğiz. ayrıntısını 19 nisan pazar günü seçim bildirgemizde açıklayacağız.