BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,69
ALTIN 2.407,15
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu: Demirtaş Ağrı konusunda yalan söylüyor

Başbakan, "Ağrı'da bir çatışma değil, önceden planlanmış, provası yapılmış, önceden hazırlanmış sahte bir kurgu operasyon vardı" diyen HDP Eş Genel Başkanına tepki gösterdi. Davutoğlu, "Demirtaş gerçekleri saptırıyor" dedi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, önceki gün Ağrı'da dört askerin yaralandığı çatışma ile ilgili açıklamaları nedeniyle Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a tepki gösterdi.

Demirtaş'ın "Ağrı'da bir çatışma değil, önceden planlanmış, provası yapılmış, önceden hazırlanmış sahte bir kurgu operasyon vardı" sözlerini değerlendiren Davutoğlu, "Çok açık bir şekilde söylüyorum, Sayın Demirtaş yalan söylüyor ve gerçekleri saptırıyor" dedi.

İstanbul'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, Ağrı'da ilk ateşin kesinlikle Silahlı Kuvvetler tarafından açılmadığını söyledi.

Başbakan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tam seçim ortamına Türkiye girmişken ve herkes seçim kampanyasına hazırlanırken, maalesef son derece provokatif ama bu provokasyon tamamıyla bölücü terör örgütünün taraflarından gelmiştir."

"Sayın Demirtaş karar versin. İstanbul'da Kadıköy Meydanı'nda barışçıl bir söylem güya tutturup ve legal bir siyasi partinin eş başkanı olarak konuşup, Doğubeyazıt'ta olan olaylar söz konusu olduğunda bölücü terörörgütünün sözcülüğünü yapmak ona yakışmaz. Bir tercih yapmak zorunda. Meşru bir siyasi partinin genel başkanı mı yoksa bölücü terör örgütünün silahlı unsurlarının baskı yaparak halkı yönlendirmek için yaptığı bu tür terör faaliyetlerini savunan, meşru kılmaya çalışan bir terör savunucusu mu? Gün, herkesin tavrını açık bir şekilde ortaya koyma günüdür."

Demirtaş: Yaralı askerleri HDP'liler taşıdı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş dün partisinin İstanbul-Kadıköy'deki mitinginde yaptığı konuşmada, "Orada (Ağrı'da) mümkün olduğunca fazla cenaze çıkması isteniyordu" demişti.

Çatışma bölgesinde kalan sekizi yaralı 15 askerin terk edildiğini söyleyen Demirtaş, şöyle konuşmuştu:

"HDP’li arkadaşlarımız, o bölgeye giderek yaralı askerleri çatışma bölgesinden çıkardı. Yaralı askerleri almaya gittiğinde helikopterden ateş açıp, bir HDP’li arkadaşımızı şehit ettiler. Bir gerillayı da helikopterden ateş açarak öldürdüler. Yaralı askerleri çarşaflarla taşımak zorunda kalıyor arkadaşlarımız, fotoğrafları var görüntüler var. Ülkeyi yönetenler lüks uçaklarla, helikopterlerle gezerken orada tek bir ambulans yoktu."

Demirtaş daha sonra Twitter hesabında önce iki fotoğraf paylaşmış, daha sonra da "Çatışmayı durdurmak için bölgeye giden İlçe eski Eş Başkanı'mız Cezmi Budak da açılan ateşle katledildi" demişti.

Genelkurmay: Beş terörist öldürüldü

Ağrı Valiliği önce gün Diyadin ilçesinde fidan dikme etkinliği için bölgede bulunan vatandaşların güvenliğini sağlayan askerlere ateş açıldığını duyurdu.

Açıklamada, çıkan çatışmada biri üsteğmen, üçü de uzman çavuş dört askerin yaralandığını belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı da, Yukarıtütek Köyü'ndeki Bahar Şenliği etkinliğinde "PKK propagandası" yapılacağı yönünde ihbar alındığını, bölgeye sevk edilen askerlere uzun namlulu silahlarla ateş açıldığını ve ateşe karşılık verildiğini bildirdi.

Yaralı bir askerin ameliyata alındığının duyurulduğu Genelurmay Başkanlığı'nın ikinci açıklması ise şu cümleyle noktalanmıştı:

"Diğer taraftan silahlı çatışmada 5 teröristin öldürüldüğü, 1 teröristin yaralı olarak ele geçirildiği bilgisi alınmıştır."