BIST 9.895
DOLAR 32,47
EURO 34,71
ALTIN 2.433,07
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan mezhep savaşları için uyardı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde konuştu, tek dinin İslam olduğunu söyleyerek mezhep savaşları konusunda uyardı.

Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEAŞ gibi örgütlerin İslam dünyasında büyük tahripler meydana getirdiğini söyledi. Ortadoğu'daki mezhep savaşlarına da dikkat çeken Erdoğan, "Bizim Sünnilik ya da Şia diyi bir dinimiz yoktur. Bizim tek dinimiz İslam'dır" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri için İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlediği etkinlik siyasetin zirvesini de bir araya getirdi. Programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve eşi Gülten Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ve çok sayıda davetli katıldı.

"BİZİM TEK DİNİMİZ İSLAM'DIR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kutlu Doğum Programı'nda İslam dünyasına önemli mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özellikle Ortadoğu'da yaşanan mezhep savaşlarına dikkat çekerek, tek dinin İslam olduğunu böyle bilinmesi gerektiğini Sünnilik ya da Şia diye bir dinin olmadığını söyledi. Erdoğan, "Ne yazık ki mezhebini din edinmiş olanlarla başımız dertte, sıkıntı burada" diye konuştu.

DEAŞ İSLAM DÜŞMANLARINI GERİDE BIRAKTI
 
Terör örgütlerinin, İslam dünyasını büyük sıkıntılara maruz bıraktığına işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:
 
"DEAŞ gibi terör örgütlerinin yol açtığı tahribat, İslam düşmanlarının çabalarını dahi geride bırakacak düzeye ulaşmış durumda. Bu tür gelişmeler, Müslümanları daha büyük sıkıntılara maruz bırakmanın ötesinde olumlu herhangi bir amaca hizmet etmiyor. İslam'a tam aksine yanlış, olumsuz bakışlar getiriyor."