BIST 10.269
DOLAR 32,29
EURO 34,81
ALTIN 2.452,46
HABER /  MEDYA

Kılıçdaroğlu Abdülkadir Selvi'yi çıldırttı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'padişah bozuntusu' diyen Kılıçdaroğlu'na Abdülkadir Selvi, böyle tepki gösterdi.

Abone ol

Bugünkü yazısında bu konuyu kaleme alan yazar, "Ben şimdi çıkıp Kılıçdaroğlu'na,'Genel başkan bozuntusu' desem olur mu? Olmaz. Çünkü o da önce insan ve sonra bir partinin genel başkanı." diye yazdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan için "padişah bozuntusu" demesi Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi'nin gündeminde.

Kılıçdaroğlu'nun üslubuna isyan eden yazar, yoksulluğun zirve yaptığı 1930'larda Atatürk'e alınan lüks Savarona yatını hatırlatıyor. Selvi, hedefindeki ismi CHP'nin egemen olduğu tek parti dönemiyle eleştiriyor. Yazara kulak veriyoruz:

"Bugün CHP lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, 'Padişah bozuntusu' diyor. AK Parti'den biri de çıkıp buna cevap vermiyor.

Erdoğan söz konusu olunca taraf olurum. Çünkü Erdoğan, darbe ile gelmedi. Bu milletin oylarıyla Cumhurbaşkanı seçildi. Milli iradenin ezici bir çoğunluğunun tercihiyle, anasının ak sütü gibi helal oyları alarak Cumhurbaşkanlığı makamına oturdu. Erdoğan'ı savunmak milli iradeyi savunmaktır. Ayrıca ben Erdoğan'ın bu memlekete büyük hizmetler ettiğine inanan birisiyim. Seçtiklerimizin ve sevdiklerimizin hukukunu korumak bizim görevimiz.

SAVARONA İÇİN ROOSEVELT DEVREYE SOKULMUŞ

Ben şimdi çıkıp Kılıçdaroğlu'na,'Genel başkan bozuntusu' desem olur mu? Olmaz. Çünkü o da önce insan ve sonra bir partinin genel başkanı. Ben bu üslubu önce kendime yakıştıramam.

Kılıçdaroğlu, ayrıca padişahlar seçimle gelmez. Erdoğan seçimle geldi. Obama gibi, Hollande gibi. Ama tek parti döneminin Milli Şefi İnönü seçimle gelmedi. Diktatör ararsan CHP'nin tarihine bak.

Erdoğan giderken Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı yanında mı götürecek? Bundan sonra halk kimi Cumhurbaşkanı seçerse o kullanacak .

Kılıçdaroğlu, ayrıca milli geliri 10 bin dolar olmuş, GSMH'sı 1 trilyon dolara yaklaşmış bir Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı Sarayı orası...

Birileri çıkar size, insanların yoksulluktan inim inim inledikleri, 1930'lu yıllarda Atatürk'e bugünkü parayla 20.3 milyon dolara Savarona yatının alınmasını hatırlatır. Hem de Hitler'in elinden Başkan Roosevelt'i devreye sokarak aldığımız ve Atatürk'ün ancak 56 gün kullanabildiği Savarona'yı.

Savarona üzerine destanlar yazarlar ama Atatürk'ün Savarona'sı, Beyaz Türklerin elinde, fuhuş yatı oldu haberleri üzerine AK Parti hükümeti tarafından yeniden alındığını her nedense hatırlamazlar.

Kemal Bey, Savarona'yla ilgili merak ettikleriniz olursa size, 'Paralel müttefikiniz' Zaman Gazetesi'nin 4 Nisan 2010 tarihli nüshasını okumanızı öneririm."