BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.441,79
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan HDP'ye süreç tepkisi

Ahmet Davutoğlu, çözüm süreciyle ilgili olarak gerekli adımları atacaklarını söylerken HDP'yi uyardı.

Abone ol
Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'yi çözüm süreci konusunda uyardı, hükümete ev ödevi hazırlamaya kalkmasınlar diye konuştu. Çözüm sürecinde her türlü adımı atmaya hazır olduklarını ifade eden Davutoğlu, bir kez daha konjonktür değişimlerinin Türkiye içinde güvenlik risklerini artırdığını söyledi.

MİT'ten aldığı brifingin ardından açıklamada bulunan Başbakan Davutoğlu, "Çözüm sürecinde her türlü adımı atmaya hazırız" dedi.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, MİT'teki brinfingin ardından açıklamada bulundu.
 
Açıklaması sırasında yanında MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da bulunduğu Başbakan Davutoğlu, çözüm sürecine değinerek, "HDP hükümete ev ödevi çıkarmaya kalkmamalı. Kararlı ve tutarlı cevap bekliyoruz. Biz her türlü adımı atmaya devam ediyoruz" dedi. Davutoğlu, şunları ifade etti:

"Uluslararası konjonktür dinamik şekilde değişiyor. Buna bağlı oarak Türkiye’nin güvenlik riskleri artmakla beraber önlem almamız da artıyor.
 
Tüm kurumlarımız gibi istihbarat teşkilatımızın da yenilenmesine ihtiyacı var. Son yıllarda önemli atılımlar gerçekleştirdik.
 
Bugünkü riskler devlet yapılarının zayıflanması sonucu ortaya çıkan radikal gruplar, çok büyük bir alana yayıldı. O zaman istihbaratların tehdit analiz ve önlemlerinin değişmesi gerekiyor.
 
Türkiye’nin ihtiyaçlarına tekabül eden değişimlere destek vereceğimizi söyledik. Ne kadar çok bilgiye sahipseniz karar alışlar o kadar doğru olur. İstihbarat eksikliğinin olduğu ortamlarda karar alma riskleri beraberinde getirir.
 
Gerek terör tehditi karşısında gerekse dış istihbarat bağlamında Türkiye’ye dönük risklerin azaltılması yönünde bilgi ihtiyacımızın karşılanması yönüne giriyoruz.
 
Sayın Müşteşarımıza ve ekibinize teşekkür ediyorum. İstihbarat içinde kurumlar arası koordinasyon oldukça önem taşıyor. Reformlar konusunda hükümetimiz kararlıdır."
 
'KARARLI TUTUM BEKLİYORUZ'
 
Çözüm sürecine de değinen Davutoğlu, "HDP son dönemlerde yaptıkları açıklamalarla dikkatleri dağıtan bir tutum sergiliyor. Biz bu sürece katkıda bulunacak herkesi davet ettik. Bir çerçeveye oturttuk. İmralı'ya gidiş gelişler oldu. Aldığımız cevap ise şiddete olan çağrı oldu. HDP hükümete ev ödevi çıkarmaya kalkmamalı. Ne zaman silahlaır bırakacaklarının cevabını vermeliler. Kararlı ve tutarlı cevap bekliyoruz."
 
MESCİD-İ AKSA'DA YAŞANANLAR
 
“İsrail askerinin Mescid-i Aksa’ya girmesi tam bir barbarlıktır. İnsanlığın en kutsal mekanlarından birine yapılan bu saldırı en sert şekilde karşılık bulmalıdır. Kudüs bir barış şehri olması gerekirken İsrail’in bu tutumu sayesinde barbarlığın sergilendiği ber şehir olmuştur. Bütün Müslümanlara ve bütün dünyaya Mescid-i Aksa’ya sahip çıkma çağrısında bulunuyorum.”