BIST 9.891
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.459,54
HABER /  SEÇİM

Kılıçdaroğlu '4 yılda yoksulluğu bitireceğim'

Balıkesir'de miting yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4 yılda yoksulluğu bitireceğini iddia etti.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir'de vatandaşlara hitap etti. Balıkesir milletvekili adaylarının da tanıtıldığı mitingte Kılıçdaroğlu vatandaşlardan 4 yıl süre istedi ve yoksulluğu bitireceğini iddia etti.

Bankalara borcu olan 1.020 bin kişiden 525 bininin borcunun ödeyemediğini ve büyük bir kısmının cezaevine girme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Sözüm söz, kredi kartlarının faizinin yüzde 80'ini sileceğim. Bunun herhangi bir yükü yok devlete"

Çiftçinin son 10 yılda iki trakya büyüklüğünde alanı ekmediğini, çünkü dünyanın en pahalı mazotunu satın almak zorunda kaldığını belirten, çiftçilere mazotun litresini 1.5 liradan satacaklarını söyledi.

"Güzel, huzurlu bir Türkiye'yi beraber yaşayacağız" diyen Kılıçdaroğlu, Türkiye'de yeni bir tarih yazıldığını, Türkiye'de milletvekillerinin önseçimle seçildiğini söyledi. 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları

- 6 milyon 200 bin işsiz var, 1 milyonun üzerinde açlık sınırında insan var diyoruz, hiç sesleri çıkmıyor, sadece "Kaynağı nerden bulacaksınız" diyorlar. Kaynağı bulacağız, emekliye, esnafa herkese dağıtacağız. Refahı tabana yayacağız. Hiç kimsenin endişesi olmasın.

- Türkiye'de eksik olan temiz siyasettir. CHP iktidarının ilk 100 gününde çıkarılacak yasalardan biri "Temiz ahlak yasası" olacak. İlk altı aylık uygulamalarımızdan biri de Kesin Hesap Komisyonu olacak ve başında AKP'den biri olacak. Her kuruşun hesabını bu millete vereceğiz.

- 7 Haziran'da sandığa gideceksiniz. Kendiniz için, aileniz için, torunlarınız için altı oka basacağınız her mühür, yaşanacak bir Türkiye'ye merhaba demek olacak. Sen 2 milyon Suriyeli'ye 5 milyar dolar aktarırken sana kaynak mı sorduk, kaçak saray yaparken sana kaynak mı sorduk. Size yaşanacak bir Türkiye sözü veriyorum.

 - İşsizliği bitireceğiz, yoksulluğu bitireceğiz. Ben sizden 4 yıllık bir süre istiyorum. 13 yılda 17 milyon yoksul çıkardılar, ben 4 yılda yoksulluğu bitireceğim. İster çiftçiye verin, ister emekliye verin, kim kazanacak, esnaf kazanacak. Bakkal kazanacak, manav kazanacak, kim kaybedecek, onlar kaybedecekler. Malum zihniyet kaybedecek. Biz ve halk hep beraber kazanacak.