BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,57
ALTIN 2.491,40
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Çocuğunuzun hobilerine kulak verin!

Çocuğunuz için aktivite seçerken onun hobilerine ve ilgi alanlarına dikkat ederek tercih yapmayı sakın unutmayın.

Abone ol

Yaz ayları yaklaştı, okulların kapanmasına ise sayılı günler var. Peki çocuğunuz için yaz aktivitelerini nasıl seçeceksiniz?

Bu kararı verirken çocuğunuzun hobilerini dikkate almayı sakın ihmal etmeyin.

Çocuğunuzun kendisini keşfetmeye başlaması geleceği için atacağı en önemli adımdır. Ebeveynlere ise bu konuda büyük sorumluluk düşüyor. Özellikle yaklaşan yaz döneminde çocukların katılacağı etkinlikler büyük önem taşıyor.

Helen Doron Türkiye Genel Müdürü Bora Gündüzyeli bu konuya değinirken çocukların hobilerini keşfetmelerinin çok önemli olduğunu belirtiyor. Gündüzyeli sanata eğilimi olan bir çocuğun sabahtan akşama kadar spor yapmasının yanlış olacağını dile getiriyor. Bu durumda ise çocukların sevdikleri aktivitelerin ağırlıkta olduğu bir ders programı hazırlamanın faydalı olacağını söyledi.

Tercihi beraber yapın

Çocuğunuz için en iyi yaz okulunu tercih ederken tek başınıza hareket etmemeli mutlaka çocuğunuzun da fikrini almalısınız. Tercih adımını beraber atmak, çocuğunuzun yaz okuluna daha çabuk alışmasını ve sevmesini sağlar.

Ulaşım ve servis özellikleri

Tercih ettiğiniz yaz okulunun evinize en yakın mesafede olmasına özen gösterin. Bu durumun hem size hem de çocuğunuza kazandıracağı zamanı göz ardı etmemekte fayda var.