BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.439,92
HABER /  MEDYA

Kemal Kılıçdaroğlu neden hedef oldu?

ARTVİN'de Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırı kamuoyunu şoke etti. Yazar Kurtuluş Tayiz Kılıçdaroğlu'nun neden hedef seçildiğini yazdı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik roketli pusu kuran PKK'nın amacı ne?

Artvin'de 1 askerin şehit olduğu ve korumaların dikkati sayesinde daha büyük bir felaketin önüne geçildi. Asıl soru ise neden Kılıçdaroğlu hedef seçildi?

Merak edilen soruya Akşam gazetesi yazarı Kurtuluş Tayiz, bugünkü köşesinde yanıt verdi.

Tayiz, Türkiye 7 Haziran 2015 seçimlerinden bu yana PKK ve FETÖ’nün ürettiği terör dalgası ve komplolarıyla boğuştuğunu yazdı.PKK'nın “Kırsala dayalı şehir savaşı stratejisi”yle Türkiye’yi iç savaşa sürüklemeye ve hükümeti ülkeyi yönetemez hale getirmeye çalıştığına dikkat çeken yazar, FETÖ'nün de bu stratejiye içeriden destek sunduğu görüşünde.DARBE SONRASI CHP'NİN TERCİHİ FETÖ VE PKK'YI RAHATSIZ ETTİ

CHP liderinin suikastın hedefi haline gelmesinin 15 Temmuz’un ürettiği sonuçla bağlantılı olduğunu savunan Tayiz, yazısında "FETÖ ve PKK, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında CHP’nin tercihini Türkiye’nin siyasal bütünlüğünden yana yapmasını hazmedemedi." ifadelerine yer verdi.

"KILIÇDAROĞLU UMARIM DAHA İYİ ANLAMIŞTIR"

"Kemal Bey’e yönelik suikast, “üst aklın” ülkede yeni bir kaos dönemine kapı aralamak istediğini de ortaya koydu" diyen yazar yazısını böyle tamamlıyor:

"FETÖ Türkiye’nin yakaladığı siyasal bütünleşmeyi kanlı bir suikastla ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Bu suikast girişimi CHP’yi yeni bir yol ayrımına getirmişe benziyor; CHP artık FETÖ ve PKK sempatizanlığıyla yol alamaz. CHP bir karar vermek zorundadır; teröre karşı “ama”sız, “fakat”sız bir mücadele şart.

Kemal Kılıçdaroğlu da umarım geçen yılki Diyarbakır gezisi esnasında “arkadaşlar” dediği silahlı teröristlerin nasıl gözü kara birer katil olduğunu artık daha iyi anlamıştır."