BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,72
ALTIN 2.399,42

Kartallar Yüksek Uçar

İnternethaber seyahat uzmanı ve tatilin ayaklı Google’ı Alper Tekbaş Kartalkaya daydı.Kış aylarının vazgeçilmez tutkusu kayak sporlarının yapılabildiği kış turizminin, ülkemizdeki vazgeçilmez merkezi Kartalkaya’nın adeta Kartallar yüksek uçar dedirten efs

İnternethaber seyahat uzmanı ve tatilin ayaklı Google’ı Alper Tekbaş Kartalkaya daydı. İşte Alper Tekbaş'ın Kartalkaya soğuğunda aktardığı sıcak izlenimler...

Kış aylarının vazgeçilmez tutkusu kayak sporlarının yapılabildiği kış turizminin, ülkemizdeki vazgeçilmez merkezi Kartalkaya’nın adeta Kartallar yüksek uçar dedirten efsanevi öyküsünü, dünden bugüne gelişimini kaleme alırken Türkiye’nin en ünlü kayak oteli Grand Kartal kayak cennetini de yazdı.

Dillere destan, benden selam olsun  Bolu beyine diye kır atıyla Köroğlu Bolu dağlarına ismini yazdırmıştı…

Kartal Kaya kayak merkezine çıkarken Bolu’nun üstünü sisler kaplamıştı. Gezme Ceylan bu dağlarda seni avlarlar diye söyleten, ansızın çalılıkların arasında görülen iki ceylandı.

Çam ormanlarının kar ile kaplı kıvrılan dağ yolunun adeta ciğerleri temizleyen temiz havası ve gözlere doğal tablolar çizdiren manzarası doğanın sınır tanımaz gücünün ifadesi oluyor.

Ve Kartalkaya dayım…

Kartalkaya Kayak Merkezinin Dünden Bugüne Var Oluşu

Sen Çok Yaşa Mahzar Amca

Mahzar Murtezağlu kartalkaya kayak merkezinin kurucusu. İleri görüşlü bir kişilik.

1970’li yıllarda Bolu dağı çıkışındaki Koru oteli kuruyor ve sonrasında defalarca kez yurt dışına gidip geliyor ve Uludağ da gitmiş olduğu tatil sonrasında aklına şu takılıyor neden Bolu da böyle bir kayak merkezi olmasın deyip orman bakanlığına baş vuruyor. Baş vurudan  yeşil ışığı alıp, soluğu Avusturya da alıyor. Oradan dünyaca ünlü uzmanları alıp Kartalkaya’ya getiriyor. Ve bu dağlarda kayak yapılır sonucunu aldıktan sonra 4 elle işe sarılıyor. Yol yok, Elektrik yok. Elektriği Bolu'dan kendi imkanlarıyla Kartalkaya’ya getiriyor ve hiç yılmıyor. Dur Durak tanımadan gece gündüz çalışıyor.

Bu Adam Delirmiş Olmalı

Kimsenin böyle bir kayak merkezi olabileceğine  inanmadığı  Kartalkaya ,

Koru oteli satarak kurduğu kartal oteli ile başlayan serüven aslında Kartalkaya ‘nın da başlangıcını oluşturuyor. 1977’nin Aralık ayında Kartalkaya ilk kayak misafirlerini ağırlıyor.

1998 Aralık ayı ise  Tükiye’nin en pahalı kayak oteli olan Grand Kartal otelinin doğuş yılı oluyor.

Ve günden güne  artan daimi misafir kitlesiyle kayak turizminin adından sıkça bahsettirilen, en iyi kayak otelleri arasında hep ön sırayı alan bir otel olmanın sorumluluğu kalitesinden, hiç taviz vermeden misafirlerine en iyi hizmet veren bir anlayış ile kayak oteli olma hususunda prensipli ve değişilmeyen adeta deden toruna bir kayak merkezi olarak yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Neden Grand Kartal Oteli

Kayak Sporunun , riskli bir spor olması göz önünde tutularak düzenli, emniyetli bakımlı pistler, Avrupa i örneklerini aratmayan   son teknoloji pist düzeltme makineleriyle güvenli kayak için  misafirlerinin hizmetinde bir anlayış…

Bu Dağlarda Doğduk Bu Dağlarda Öleceğiz

İsmail, Mehmet, Zeki, İbrahim,Saadet,İrfan,Kadir, Aydın, Murat  diye devam eden ruhunu Kartalkaya da soluyan sözde değil gerçekten bu dağlara yıllarını vermiş bir ekip ruhuyla misafirlerine hizmet için kendilerine gönül rahatlığıyla tatilin adresiyiz dedirten bir anlayışın içtenlik ve samimiyetle birleştiği bir otel... Kayak turizminin  12 ay değil de mevsim koşulları itibariyle  4 aylık bir yoğunluğa sığdırıldığı, her yıl yepyeni heyecanlarla  sezonu aralayıp göz açıp kapayana kadar sezonun bittiği ve hüznün karlı dağları kapladığı bir turizm çeşidi oluyor.

Dile kolay tam 35 yıldır İsmail Erdoğan ve Mehmet Celayır dağlarda yüzlerini beyaz soğuk ile kararttılar.içleri ise hep aydınlıktı. Misafirlerin güvenli ve pırıl pırıl pistlerde kayak yapabilmeleri için kar kışı hayat biçimi edindiler. Hepsi usta bir kayakçı ayını zamanda.

Hafızalara Kayak Oteli Olarak Kazındık

29 Ekim 1983'ten beri Grand Kartal otelinde Genel Müdür olarak görev yapan Ahmet Demir , başarı ve istikrarıyla kayak severlerin her zaman saygısını kazanmayı bildi.

"Her zaman için kayak’ı ön planda tutan bir anlayışla hafızalara Kayak Oteli olarak kazındık, ailenin 3.kuşak fertlerinin tatil yaptığı bir kayak oteliyiz. Dede torun bir arada, dedesinin kaymayı öğrendiği yerde şimdi torunu kayak yapıyor"

30 Yıldır Vazgeçmedim

Kendimi otelin annesi gibi hissediyorum diyen Grand Kartal otelin müdavimlerinden Saynur Gürçay burası benim evimden daha sıcak derken gözleri doluyordu.

Gold çikolatalarının sahibi Selahattin Odabaşı da Grand Kartalın müdavimlerinden, “Dünden bugüne tatil tercihimiz oldu. Grand Kartal’ın ekmek fırınında çıkan mis kokulu köy ekmeğini alıp yola koyulmak benim için en büyük mutluluk” dedi.

Meth ü Sena Değil Söylediklerim

İşte bu sözler babası İsmail Ergül’ü iyi niyetli herkese yardım sever hakkı olmayan bir şeyi asla istemez hakkı olan bir şeyi de mutlaka alır alçak gönüllü ve mütevazı kişiliğiyle herkesin gönlünü ve güvenini kazanmıştır Halit derken, rahmetli annesi Naime hanım Halit’in hep baş tacı oldu Allah işini rast getirsin oğlum, diyen yüreği Halit Ergül’ün bu günlere gelmesindeki en büyük desteğiydi ama o hiçbir zaman şımarmadı.

Ben Zamanın İmbiğinden Geçtim

Baba İsmail Ergül gözleri dolu dolu anlatırken adeta o günleri yaşadı. Baba-oğul Sarıalan yaylasına gittik. Ortaokul son sınıf öğrencisi o zamanlar Halit, boş bir çuval buldu o benden önce gördü almadı çuvalı, baba biz almayalım da kim alırsa alsın dedi.Hakkı olmayan bir şeyi kabul etmeyen kişiliğiyle beni duygulandırmıştı.

İzzet Baysal Bolu İçin Vazgeçilmez Bir Değerdir Yeri Dolmaz…

Ve Huzurlarınızda Halit Ergül

Grand Kartal ve Gazelle Resort otelleri yönetim kurulu başkanı Halit Ergül İzzet Baysal’ın yolunda ilerleyen ve onun yaptıklarını örnek alan bir anlayışla yıllardır Türkiye de kış turizminin, adeta nabzını tutan bir kayak otelinin başında  nice ünlü, ünsüz misafiri ağırladı.

“Her Başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır, eşim Emine Hanım Aile şirketimizin patronudur” derken ailesine ve çocuklarına sevgi ve hassasiyetini dile getirdi.

Personellinin her zaman saygısını ve sevgisini kazanmayı bildi, onları hiçbir zaman kendinden ayrı tutmadı. Bu farklı atmosfer ve büyü onların başarısının da anahtarı oldu.

Bu yıl geçen yıllarda olduğu gibi otelimize olan yoğun ilgiden çok memnunuz.

Yağan taze toz kar, yeni yılın sevinci olarak sömestr öncesi pistlerimizin en iyi şekilde

hazır olmasını sağlarken, yılbaşını da %100 dolulukla geçirdik. Amerika , Fransa

İsveç ile birlikte Avrupa standartlarında Türkiye’nin ilk ve tek snowparkını kayak severlerin hizmetinde sunmak bizi mutlu ederken, yine Spa ve Sağlık Konusunda gerçekten iddialı, adeta ormanın içerisinde gizli  cennet  diyebileceğimiz Gazelle Resort & Spa  Türk turizminin hizmetine ve tatilcilerin beğenisine sunmanın Bolu’ya yepyeni bir soluk getirmenin heyecanı içerisindeyiz. Hayvanat bahçesinden tenis kortlarına, termal havuzlarından gökyüzüne bakan   aynalı çatı odalarına varana dek ahşap ile doğanın bütünleştiği bir tesis ve Grand Kartal tecrübesiyle açıyoruz…

Grand Kartal’a Bir Bakış

Toplam uzunluğu, 20 km bulan, 14 pist, lift kapasitesi toplam 6bin kişi / saat, 2 adet chair lift, 6 adet ski lift, 3 adet baby lift ve Türkiye’nin en büyük snowparkı.

Pistlar ve Liftler

Restaurant ( 500 kişilik)

Lobi bar     

Yüzme Havuzu, jakuzi

Sauna,masaj köpük banyosu

Fitness Center

Butik

Fotoğrafçı

Bilardo, Video, Game

Conferance salonu

Mini Club

Kapalı otopark

Oyun salonu

Tv salaonu

Kayak dersi,

Mini market

Kayak odası

Doktor ve sağlık hizmetleri

Paşa cafe

Tepe cafe

Alt cafe

Odalar…

32 metre genişliğinde  tamamı pist manzaralı 160 odası ve kral dairesiyle hizmet veriyor.

Paşa Cafe de Paşalar Gibisiniz

Grand Kartal otelinin kayak odasının çıkışında, her şey dahil üstün hizmet anlayışıyla köy ekmeğinden sucuğa, salepten sıcak şaraba varana dek her şey ücretsiz olarak misafirlerinin  hizmetine sunulmuş.

Bu Tarif Hiçbir Yerde Yok

Grand Kartal otelinin mutfak şefi Ümit Yavuz “ Bir ülkenin mutfağı o ülkenin folklorik yapısının, ikliminin, doğasının, kültürünün, insanının emeğinin süzgeçten geçerek öze indirilmiş sunumudur. Dolayısıyla özümüzden hiçbir zaman şaşmamalıyız.

Kendi mutfağımızdan asla taviz vermem , ata mesleği Bolu da saraylardan bu güne gelmiş aşçılar diyarının çocuklarıyız. Japonların sushisini yaparken kendi zeytinyağlı yaprak sarmamızın yada, İtalyanların pizasını çok güzel yapmaya çalışırken, kendi lahmacunumuzu ikinci plana atmamalıyız”
 


Bolu’lu Aşçıların Sırrı

Biz bir yemeği yaparken yemeğe girecek malzemelerin  1.sınıf  olmasına özen gösteriyoruz.

Yemeği pişirme evrelerini zamanında uyguluyoruz.

 Ve en sonunda bir şey daha katıyoruz işte lezzetin püf noktası en önemlisi de bu oda  sevgimiz….

Ümit Ustanın Prensibi

Sevgili peygamberimiz  Hz. Muhammed (s.a.v) sohbetlerinden bir tanesinde sahabelere şöyle seslenir sabah evden çıkarken hanımızı hoşnut ederek, güler yüzle ayrılınız buyurmuştur. Sahabe bu söz üzerine bunun hikmetini sorar Peygamberimize Ey Allah’ın Resulü sen ne dersen doğrudur bu muhakkak ama bunun hikmeti nedir bize açıklar mısın? Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) şöyle açıklar evden hanımızın gönlünü almadan ayrılırsanız akşama döndüğünüzde onun size yapmış olduğu yemekten faydalanamazsınız..O yemeğe negatifliğini yansıtır. Eğer hanımızla iyi bir şekilde evden ayrılırsanız yaptığı yemekte de şifa bulursunuz, o yemekte hayır vardır, gönül vardır, pozitiflik vardır. Aşında lezzet vardır bende bu anlamlı öğretiyi iş ahlakı edinip misafirlerimizin soframızdan mutlu kalkmasını ilke edindim.

Lezzettin tadı pahalı ürünlerde değil yemeği yapanın marifetindedir.

Kayak Sporunun Duayenleri

Türkiye kayak ve snowboard  öğretmenleri derneği kayak sporunun ülkemizde gelişmesi için ömrünü bu işe adamış ve bir çok kayak severe doğru şekilde kayak yapmayı öğretmiş her biri ayrı değerde öğretmenlerden oluşuyor. Değerli kayak öğretmenleri Osman Kiper , Ersin Ayrıksa, Necmi Kepçetutan, Kubilay Bulutlu, Pınar Yurdakul, Ahmet Ayrıksa, Sebahattin Hamamcıoğlu da Grand Kartal Otelin değerli misafirlerine hizmet ediyor.




Kayağın Osman Abisi

Kayak sporunda yıllara meydan okumuş bir çok ünlü sanatçıya kayak sporunu öğretmiş Osman Kiper “Kayak’ın Türkiye deki gelişiminde Erzurum da düzenlenilecek olan üniversiteler arası kış oyunlarının  başarılı geçmesi, Türkiye de kayak sporuna olan ilgiyi de hiç şüphesiz arttıracaktır. Gerek görsel gerekse yazılı medyada sıkça gündeme gelmesi kayak turizmini de Türkiye de çok daha iyi yerlere gelmesini ve potansiyelinin artmasını sağlayacaktır. Temennimiz bu organizasyonun başarıyla tamamlanmasıdır

Kargalar sürüyle, Kartallar yalnız ve yüksek uçar...

Yeni bir tatil yazısında buluşmak üzere, en soğuk kış gününüzün tatil tadında geçmesi dileğimle sağlıcakla kalın…