BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,55
ALTIN 2.493,27
HABER /  GÜNCEL

Kartallar alçaktan uçtu

Kartallar Yüksek Uçar aldığı reytingle hayal kırıklığı yarattı.

Abone ol

Yıl 1983. Televizyonda bir dizi oynuyor. "Kartallar Yüksek Uçar". 'Banazlı İsmail' ile 'Hanımağa'nın çatışmalarına seyirci kilitlenip kalıyor.  Senarist Attila İlhan, Banazlı'yı oynayan Sadri Alışık, Hanımağa'yı oynayan ise Selda Alkor; öyle güzel bir oyunculuk sergiliyorlar ki dizi yayınlandığı günlerde sokaklar boşalıyor.

Ve 24 yıl sonra bugün. "Kartallar Yüksek Uçar" yeniden çekildi ve Cumartesi akşamı FOX'ta görücüye çıktı. Sadri Alışık'ın rolünü Fikret Hakan, Selda Alkor'un rolünü ise Nurseli İdiz oynuyordu."Şarkılar Seni Söyler" dizisinden bu yana ekranda görmediğimiz Kerem Alışık ise belli ki amcasının ismini yeniden yaşatmak için dizide Banazlı'nın oğlu rolüne soyunmuştu.

Sonuç: Reyting ölçümlemesinde "Kartallar Yüksek Uçar" AB grubunda 47., totalde 65. oldu. Seyirci eskiye rağbet etmemişti.

Peki neydi bunun sebebi?

"Kartallar Yüksek Uçar"ın senaryosu, Attila İlhan gibi bir üstadın elinden çıkmış olsa bile artık eskimiş, geçmişte kalmıştı. Kaliteli Türk dizileri senaryolarıyla geçmişi çoktan aştılar, hatta içlerinde Avrupa dizileriyle yarışacak hale gelenler bile var. Kaldı ki "Kartallar Yüksek Uçar"ı yapan yapımcı firma ANS daha önce imza attığı "Asmalı Konak"la bu tip senaryoların en iyi örneğini vermişti.

Dizinin rağbet görmemesinin ikinci nedeni ise dizinin içinde star bir isim olmamasına bağlanabilir. FOX gibi yeni tutunmaya çalışan bir kanalda yayınlanan dizi star isim olmadan ancak bu kadar başarılı olabilirdi.