BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.430,48
HABER /  GÜNCEL

Başörtülüysen geziye gelme!

Başörtülü öğrenci, Çanakkale gezisine alınmadı. Veliler isyan etti...

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Cumhuriyet Eğitim Gezisi" kapsamında Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü de bir gezi düzenledi. Geziye 11 okuldan başarılı 40 öğrenci çağırıldı.

Valilik önünde toplanan öğrenciler, hareket edecekleri sırada başörtülü birkaç kız öğrenci öğretmenlerin dikkatini çekti. Görevli öğretmenler durumu Cumhuriyet Gezisi Yürütme Kurulu Başkanı Süleyman Yıldırım'a iletti.

"BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİLER ALINMAYACAK"
Yıldırım, geziye başı örtülü öğrencilerin alınmamasını istedi.
Gezide görevli öğretmenler Abdullah Ünver ve Yasemin Kartal, başörtüsü ile otobüse binmeye hazırlanan Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi öğrencisi Neslihan Özkar'ın yanına giderek, başörtüsü ile otobüse binemeyeceğini ve geziye katılamayacağını söylediler. Diğer başörtülü öğrenciler de otobüse alınmayınca öğrenciler ve onları yolcu etmek için gelen veliler Yıldırım ile üzün süre tartıştı.

VELİLER İSYAN ETTİ
Yıldırım'ın kararı kılık kıyafet yönetmeliği gereği alındığını belirtmesine veliler tepki gösterdi. Yıllardır bu tür gezilere başörtülü öğrencilerin alındığını belirten veliler, ilk defa böyle bir yasakla karşılaştıklarını söyledi.

Nagihan'ın babası Ömer Özkar da bu karara tepki gösterdi. Ömer Özkar, "Bu bir resmi gezi değil. Bayram değil. Solcu hükümetler döneminde bile böyle şeyler yapılmadı. Çocuklarımızı böyle ayırmasınlar. Bu vatanı başörtülüler ve başörtüsüzler diye bölmesinler." diye bağırdı.

Tepkiler bir sonuç vermedi, başı örtülü öğrenciler bırakılarak diğer öğrenciler 2 Ekim'e kadar sürecek Çanakale gezisine çıktı.