BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ciner de ihaleye giriyor mu?

Sabah ve atv ihalesine girmek için yasal engelleri yok. Peki girecekler mi?

Abone ol

Ciner Medya Grubu sessizliğini bozdu. atv ve Sabah’ın satışına ilişkin olarak "İhaleye girebiliriz" diyen Ciner Medya Grubu Başkanı Kenan Tekdağ, bir yıl içerisinde Türkiye’de en büyük medya gruplarından biri olmaya hazırlandıklarını söylüyor.

İşte Tekdağ'ın sözleri:

SABAH VE ATV'NİN İHALESİNE GİREBİLİRİZ

Bunun için yasal bir engelimiz yok, şu an için değerlendiriyoruz. Girebiliriz. 2002’de Sabah gazetesi üç gün sonra çıkabilecek olanaklardan tümüyle mahrumdu. Televizyon ise RTÜK ödemelerini dahi yapamaz, bütün programlarını kaybetmiş haldeydi. En fazla bir ayda bu noktadan bugün Türkiye’nin ikici büyük medya grubu noktasına geldi ve milyar dolarlık bir satış rakamından bahsediliyor. Bu tamamıyla Ciner Grubu’nun yarattığı bir değerdir.

MEDYA BUGÜN TEKELCİLİĞE DOĞRU GİDİYOR

Medyada eşit, haklı bir rekabetin olduğunu söyleyemeyiz. Şu anda söyleyemeyiz. Tekelci bir yapıdan bahsetmek fazla iddialı olacaktır çünkü alternatif mecralar var ama hakim durum söz konusu. Ve hakim durumun mevcut şartlar içerisinde giderek kuvvetlenmesi riski var. Sabah ve ATV Ciner Grubu’nun yönetimine girmeden önce, 2000 yılı sonundan 2002’nin Ekim’ine kadar Türkiye’de editoryal yönden ve reklam yönünden maalesef tekelci bir yapı vardı. 2002 Ekim’inden sonra bu tekelci yapı kırıldı, giderek çoğulcu bir medya düzeni oluştu ve 2007 başı itibariyle Türkiye’de çoğulcu bir medyadan bahsediyorduk, Nisan 2007’den sonra Sabah ve ATV’nin TMSF yönetimine geçmesiyle maalesef aynı çoğulcu medya yapısından artık bahsedemeyiz çünkü TMSF sonuçta bir kamu kurumudur ve özel sektörün rekabetçi yapısı içinde istese de çalışamaz. Doğan Grubu’nun hakim durumu oluşmaya başladı ve güçlendi.

2008 SONUNDA EN BÜYÜK MEDYA GRUBUNUN BAŞKANI OLACAĞIM

2007’nin başındaki büyüklüğümüz ile mukayese edildiğinde şu anda elimizde bulunan mecralar nispi olarak zayıf bir görüntü verecektir. Kanal 1 televizyonu, Marmara radyosu, Arena, Mari Claire gibi 8-10 dergiden oluşan bir dergi grubu var. Ama aynı zamanda altyapılarımız var, stüdyolar falan... Ciner Medya Grubu’ndan bahsettiğimiz zaman bunlardan ibaret ve bunlarla sınırlı bir medyadan hiç kimse bahsetmesin, hiç kimse de böyle bir algılama içine girmesin. En geç bir yıl içersinde, 2008’in sonunda inşallah sizinle bir medya röportajı yaparız, o zaman Türkiye’nin en etkili, gerçek anlamda bağımsız ve özgür, en büyük medya gruplarından birisinin başkanı olarak konuşuyor olacağım.