BIST 9.805
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.430,18
HABER /  GÜNCEL

Paşa sabrının sınırında

Büyükanıt laiklik, devlet-birey ilişkisi ve Malezya tartışmalarına katıldı.

Abone ol

Büyükanıt, silahlı kuvvetlere ülke içinden ve dışından saldırılar olduğunu söyledi ve “Kısmi suskunluğumuz ulusumuza saygımızdandır. Ancak her şeyin bir hududu vardır” dedi.

SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR

Harp Akademileri’nin yeni eğitim yılı açılış töreninde konuşan Orgeneral Büyükanıt, silahlı kuvvetlere ülke içinden ve dışından saldırılar olduğunu belirterek “Kısmi suskunluğumuz ulusumuza saygımızdandır. Ancak her şeyin bir hududu vardır. Hangi ülkenin silahlı kuvvetleri bu kadar sistematik ve ön yargılı saldırılara uğruyor. Bize göre “Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır” dedi.

ANAYASA'DA TARAFIZ

Değiştirilmek istenen anayasa ile ilgili üniversitelerin hazırladığı ilk taslağı biliyoruz. Ancak iktidar partisinin taslağı henüz açıklanmadı. Açıklanınca görüşlerimizi söylememiz tabiidir. Yalnız elbette ki taraf olduğumuz unsurlar vardır. Laik ve üniter devlet yapısından taviz verilemez, bu konularda hassasız

HERŞEYİN BİR HUDUDU VAR

Kısmi sukunluğumuz devletin dirlik ve düzenine duydukları saygıdan ileri geliyor.  TSK'ya ülke içinden ve dışından saldırılar var. Herşeyin bir hududu vardır ve bunu kimsenin zorlamaması gerekiyor.

MALEZYA ÖRNEĞİ NEFRETLE KINANACAK BİR DURUM

'Türkiye Malezya olur mu?' tartışması Atatürk'ün kurduğu laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmıyor.
Türkiye'nin bu tartışmaların merkezine konulması kaygı verici. Atatürk Türkiye'sinde bu nefretle kınanacak bir durumdur

BİREY YÜCELTİLİRKEN DEVLET BUDANIYOR

Temel değerleri savunanları neredeyse gerici olarak savunanlar var. Bazı çevreler devleti budarken bireyi yüceltme arayışında. Birey devleti ezer mi? Böyle bir yapı oluşturulmaya çalışılıyor. Birey ve devlet bir bütündür.

KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ

Hiçbir güç laik yapıyı değiştiremez. TSK mensupları ülkenin birliğini ve laikliği koruyacak. Hiç bir güç ülkemizi bölemez. Buna kimsenin gücü yetmez. Hiç bir güç Atatürk’ün kurduğu cumhuriyeti başka bir şeye çeviremez. Laik, üniter devlet yapımız bizim var olma nedenimizdir.”