BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.439,59
HABER /  DÜNYA

Karnaval gibi kutlama

Afganistan Milli Futbol Takımı’nın Hindistan’la oynadığı Güney Asya Futbol Şampiyonası finalini 2-0 kazanması sonrasında Kabil sokaklarında ...

Abone ol

Afganistan Milli Futbol Takımı’nın Hindistan’la oynadığı Güney Asya Futbol Şampiyonası finalini 2-0 kazanması sonrasında Kabil sokaklarında karnaval havası esti.
31 Ağustos-11 Eylül tarihleri arasında Nepal’da düzenlenen ve 8 ülkenin milli takımlarının katıldığı Güney Asya Futbol Şampiyonası, bu akşam Hindistan ve Afganistan arasında oynanan final maçı ile sona erdi. Afganistan Takımı, Hindistan’ı 2-0 gibi net bir skorla mağlup ederek kupaya uzandı. Final maçını ekranları başında izleyen Afganlar büyük bir heyecan yaşadı. Maçın bitiş düdüğü ile birlikte binlerce Afgan sokaklara dökülerek, şampiyonluğu doyasıya kutladı. 7’den 70’e herkesin iştirak ettiği kutlamalar nedeni ile Kabil’de ana yollar trafiğe kapandı. Hızını alamayan taraftarlar sevinçten arabalarından inerek dans ettiler. Ellerinde Afganistan bayrakları ile sokağa inen Afganların yanı sıra bazı holiganlar da sevinçten havaya ateş açtı.
İHA mikrofonuna duygularını anlatan Samiulhaq Navandiş, "Bugün Afganistan için tarihi bir gün ve çok mutluyuz. Bu şampiyonluk sayesinde bütün acılarımızı, kederlerimizi unuttuk. Bize bu mutluluğu yaşatan futbolcularımıza ve teknik kadroya çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Diğer bir taraftar ise, "Afganistan’ın artık çatışmayla, terörle anılmasını istemiyoruz. Biz ülkemizin böyle uluslararası başarılarla anılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Hamid Karzai de bir mesaj yayınlayarak, Afganistan Milli Takımı’nı tebrik etti.
Kutlamaların halen devam ettiği başkent Kabil’de silah sesleri gelmeye devam ediyor. Kutlamaların gece geç saatlere kadar devam etmesi bekleniyor.
(İHA)