BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,73
ALTIN 2.389,64
HABER /  GÜNCEL

Çizginin sağı paralı, solu bedava

Parkomat uygulamasında para vermek istemeyen vatandaşın uyanıklığı 'Karadenizli zekasını' bir kez bir kez daha ortaya koydu

Abone ol

İNTERNET HABERSamsun Büyükşehir Belediyesi'nin bazı caddelerde hayata geçirdiği parkomat uygulamasında para vermek istemeyen vatandaşın uyanıklığı 'Karadenizli zekasını' bir kez bir kez daha ortaya koydu. Araçlarını park çizgisinin dışına park ederek ücret ödemekten kurtulan sürücüler, yolu parka, park yerini de yola çevirdi.

Atatürk Bulvarı yan yolda araçlarını yolun sağına çekenler park için saati 2 TL'den fiş alma zorunluluğu bulunurken yolun soluna çekenler ise ücretsiz olarak araçlarını park ediyor. Yolda bulunan orta şerit çizgisinin sağında park ücret levhaları 10'ar metre aralıklarla dikili bulunurken, yolun sol kısmında ise hiçbir uyarı levhası bulunmuyor. Bu durumun farkına varan bazı sürücüler araçlarını parkomatlı taraf yerine sol tarafa park ederek saati 2 liradan park parası vermekten kurtuluyor. Parkomat görevlileri ise bu durum karşısında sorumluluk alanı dışında olan park etmiş araçlara işlem yapamıyor. Yolun sağında ve solunda park etmiş araçları gören vatandaşlar ise "Karadeniz zekası bu olsa gerek." diyerek şaşkınlığını gizleyemiyor.