BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kar yağışı bastırdı hava durumu bu illerde çok kötü

ANKARA yılın ilk karını aldı. Hava durumu raporuna göre Kayseri, Bursa, Bolu, Eskişehir ve Kütahya başta olmak üzere bir çok il kar yağışı altında. İşte son hava durumu raporu ve illerden gelen haberler.

Abone ol

ANKARA hava durumu raporuna göre başkentte gün boyu kar yağışı var. Karadeniz üzerinden gelen kar yağışı bugün Bursa, Bolu, Kayseri, Eskişehir, Kütahya başta olmak üzere bir çok ilde etkili oluyor. Manisa'ya yılın ilk karı düşerken Ordu'dan gelen haberler de yağışların etkili olduğu yönünde.

Meteorolojiden gelen son hava durumu uyarısında kuvvetli kar yağışının perşembeye kadar devam edeceği belirtildi. Kar yağışı altında illler Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Bingöl, Muş, Bitlis ve Ağrı oldu. Bu illerdeki kar yağışının 20 santimi aşacağı bildirildi.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ KAR YAĞIŞI OLAN İLLER

Hava durumu raporlarına göre Karadenizden gelen soğuk hava iç anadolu bölgesinde bir çok ilde kar yağışı başlattı.

Bu iller şunlar;

Ankara, Çankırı, Çorum, Amasya, Tokat, Sivas, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Niğde , Bolu, Eskişehir, Kütahya, Konya ve Aksaray.

MANİSA'YA YILIN İLK KARI

Demirci ilçesinde yüksek rakımlı Akçakertik ile Hışır mevkilerine mevsimin ilk karı yağdı. Kentte dün akşamdan itibaren ilçe merkezinde fırtına, yüksek kesimlerde ise kar ve tipi etkili oluyor. Hava sıcaklığı 1 dereceye kadar indi. Demirci Belediyesi ekipleri, vatandaşları don tehlikesine karşı uyardı.

ORDU SAHİLLER YAĞMUR TEPELER KAR

Ordu'da hava sıcaklığının düşmesiyle yüksek rakımlı bazı ilçelere kar yağarken, sahil kesiminde de sağanak etkisini gösterdi. 

Kentte dün gece başlayan kar yağışı Akkuş, Kumru, Aybastı, Gölköy, Kabadüz ve Korgan ilçelerinde etkili oluyor. Sahil kesimindeki Altınordu ilçesinde ise gece başlayan sağanak, bazı mahallelerde su baskınlarına yol açtı. Yağış sebebiyle bazı sitelerin bahçelerindeki araçlar su altında kaldı. 

Karadeniz Sahil Yolu'nda da zaman zaman trafik durma noktasına gelirken, belediyeye bağlı ekipler, su biriken yerlerde çalışmalarını sürdürüyor. 

ANKARA HAVA DURUMU KAR YAĞIŞI

ANKARA hava durumunda kar yağışı var. Başkentteki kar yağışı sabah saatlerinde başladı ve çok yoğun olmasa da kenti beyaza boyadı. Ankara hava durumu tahminlerine göre hafif şekilde kar yağışı gün boyunca aralıklarla sürecek. Ankara'da hava sıcaklığı kar yağışı ile birlikte 1 dereceye indi. Ankara hava durumu şöyle;

İSTANBUL HAVA DURUMU NASIL?

İSTANBUL hava durumu raporlarında henüz kar yağışı görünmüyor. Soğuk havanın etkisi ise İstanbul'da yarından itibaren bitecek. Haftasonuna kadar hava sıcaklığında belirgin bir artış olacak. İşte İstanbul hava durumu raporu;



BURSA HAVA DURUMU KAR GELDİ
BURSA hava durumu karla karışık yağmur haberi verdi. Bursa'da hava sıcaklığı 5 dereceye indi. Bursa hava durumu bugün ve önümüzdeki 5 gün şöyle olacak;

BOLU D100 YOLU KAR ALTINDA SON DURUM NE?

D-100 karayolunun Bolu Dağı geçişi ile Düzce'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor.

D-100 karayolunun Düzce kesiminde bulunan Karanlıkdere, Bıçkıyanı, Bakacak ve Sarıçökek mevkilerinde gece saatlerinde etkili olan kar yağışı zeminde tutarak beyaz örtü oluşturdu.

Karayolu ekiplerinin aralıksız çalışmasıyla trafikte ciddi bir sorun yaşanmazken, polis yolda ring halinde bulunarak sürücüleri aşırı hız ve yakın takip konusunda uyarıyor.

ÇOK KUVVETLİ YAĞMUR VAR

Hava durumu raporuyla uyarı verilen karadeniz illerinde ise perşembe günü sabah saatlerine kadar çok kuvvetli yağmur var. Yağmur alarmı verilen Karadeniz illeri şunlar;

-Gümüşhane,
-Bayburt
-Artvin
-Ordu
-Giresun
-Trabzon
-Rize’nin iç ve yüksek kesimleri