BIST 9.773
DOLAR 32,58
EURO 35,03
ALTIN 2.456,84
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Kamuya personel alımı olacak

Kamuda yeni istihdam edileceklerin sayısının 400 bin olması gerekiyor...

Abone ol

Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, kamuda yeni istihdam edileceklerin sayısının 400 bin olması gerektiğini belirtti.

Yokuş, yaptığı yazılı açıklamada, kamuya alınması planlanan yeni memur sayısının yeterli olmadığını ifade etti.

Kamu çalışanlarının, nüfus dairelerinde, vergi dairelerinde, adliyelerde, eğitimde, sağlıkta ve daha birçok kamu kurumunda ağır iş yükü altında ezildiğini belirten Yokuş, memurların, dosyaların arasında, elverişsiz çalışma ortamlarında, insani yaşam koşullarının altında bir ücretle hayat mücadelesi verdiğini kaydetti.

Türkiye'de üniversite mezunu dahil milyonlarca işsizin, kendilerine açılacak bir iş kapısı beklediğini vurgulayan Yokuş, ''Her ne kadar hükümet işsizliği görmezden gelip, Başbakan'da 'sanal' olarak nitelendirse de yapılan anketlerde ve TÜİK'in araştırmalarında da görülmektedir ki işsizlik Türkiye'nin birinci öncelikli sorununu teşkil ediyor. Bu yüzden, kamuda yeni istihdam edileceklerin sayısının 400 bin olması gerekmektedir'' dedi.

Anayasa değişiklik paketinde ''toplu görüşme hakkı'' değişikliğiyle memurların gözlerinin boyanmaya çalışıldığını savunan Yokuş, ''Grev, toplu sözleşme ve siyasete katılma hakkı ancak üçü birden verildiği takdirde işlerlik gösterebilen bir sac ayağıdır. Grev ve siyasete katılma hakkı tanınmadan düzenlenen bir toplu sözleşme hakkı göz boyamadan öteye gidemeyecektir'' ifadelerini kullandı.