BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,65
ALTIN 2.412,00
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

1 Mayıslar korku günü olmasın

Türkiye 33 yıl aradan sonra Taksim'de yapılacak 1 Mayıs kutlamasını beklerken belediye başkanlarından da mesajlar gelmeye başladı.

Abone ol

1 Mayısların işçilerin birlik, dayanışma ve mücadele günü olarak kutlandığını, korku günü olmadığını belirten Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, “Emek her türlü üretimin vazgeçilmezi olduğuna göre, emeğin bayramı da bayramların en anlamlısıdır” dedi.

Türkiye’de yaşanan ekonomik krizin etkilerinin gün geçerek kendini daha fazla hissettirdiğini ifade eden Başkan Değirmenci, yaşanan krizi emekçilerin yaratmadığını dolayısıyla bedelini de halkın ödememesi gerektiğini söyledi.

1 Mayıs’ın korku günü olmadığını belirten Değirmenci, “Emekçilerin, ücretli çalışanların, işçilerin bayram günüdür, birlik ve dayanışma günüdür.
Herkesin sağlık ve güvenli bir gelecek talebi için, ayakların baş olduğu, yani üretenlerin yönettiği, özgür, demokratik, bağımsız ve refah içinde bir Türkiye için, daha adil ve bütün halkların barış içinde bir arada yaşadığı bir dünya için; Kısacası, toplumda barış, demokrasi ve sosyal adalet için bütün emekçi kardeşlerimin 1 Mayıs’ını şimdiden kutluyorum" dedi.