BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,62
ALTIN 2.412,41
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

CHP'den 3. köprüye korsan suçlaması

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın 3. köprü güzergahıyla ilgili açıklamalarına ilk tepki CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'den geldi.

Abone ol

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın açıkladığı 3. Boğaz Köprüsü için "korsan" nitelemesi yaptı. Tekin, "Planlarda olmayan bir köprüyü nasıl inşaa edecekler anlamış değiliz" dedi.

AKP'li Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın bu sabah saatlerinde açıkladığı 3. Boğaz Köprüsü güzergahına sıcağı sıcağına tepki CHP'den geldi. Gerçek Gündem.com'un sorularını yanıtlayan CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, "Bu köprüyü yapamazlar.Çünkü; kente ilişkin hiçbir planda köprü çalışması görülmüyor'' dedi. Tekin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Az önce açıklanan köprü çalışması tamamen korsandır. Bu köprü ne binlik ne de yüzbinlik planlarda yoktur. Kentte yapılacak en küçük bir değişiklik bile önce planlara işlenir. Ardından uygulamaya geçilir. Daha bir yıl önce kentin yüzbinlik planları kabul edildi. O planlarda 3. Köprü'ye ilişkin tek bir çalışma yok. 470 bilim insanının hazırladığı planlarda 3. Köprü'nün adı bile geçmiyor. Ulaştırma Bakanı Yıldırım ise bugün 3. Köprü güzergahı diye bir yol haritası açıklıyor. Sayın Bakan Yıldırım'a sormak istiyorum: 3. Köprü hangi planda var? Var da biz mi görmedik? Bu yüzden, çakılacak tek bir çivi bile yasadışıdır. Bu köprü korsandır. Kenti yönetenlere rağmen alınan bir karardır. Bu köprüyü yapamazlar."

AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı da eleştiren Tekin sözlerine şöyle devam eti: "Sayın Topbaş'ın 3. Köprü'ye karşı olduğunu biliyoruz. Hatta 100 binlik planlar yapılırken, 3. Köprü'yü koydurtmamış. Bilim insanları da köprünün çevreye vereceği zararı anlatmış. Bu konuda bilim insanlarıyla mutabık kalmış. Doğru da yapmış. Ama ne yazık ki; bu kararlılığını şimdi gösteremiyor. Köprüye karşı olduğu halde sesini çıkarmıyor. Sorumluluktan kurtulmak için de açıklamayı Bakan Yıldırım yapıyor.''

Kadir Topbaş'ın İstanbul'u yönetme hakkkını AKP'nin elinden aldığını da idia eden Tekin, "Kenti Başbakan mı Ulaştırma Bakanı mı Kadir Topbaş mı yönetiyor anlamış değiliz. Belli ki; köprüyü ulaştırma bakanı açıkladığına göre Sayın Topbaş tamamen devre dışı bırakıldı" diye konuştu.

3. Köprü'nün planlada olmadığı için ''korsan'' olarak anılacağını belirten Tekin, "Nasıl çivi çakacaklar merak ediyoruz. İstanbul'un en güzel ormanları ve su havzaları yok edilecek. Ama biz direneceğiz. Hukuki yollarla halkımızı yanımıza alarak direneceğiz. Korsan köprüye izin vermeyeceğiz" ifadesini kullandı.