BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Fakıbaba taraftarları evinde ağırlayacak

Ziraat Kupası finali için Şanlıurfa'daki oteller dolunca Başkan Fakıbaba başta olmak üzere yüzlerce kişi evini taraftarlar için açtı.

Abone ol

Şanlıurfalılardan örnek misafirperverlik. Ziraat Kupası finali için şehirdeki oteller dolunca Belediye Başkanı Fakıbaba dahil yüzlerce kişi evinin kapısını taraftarlara açacak. Fakıbaba 100-150 kişiyi evinde misafir edebileceğini söyledi.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, GAP Arena Stadı'nda oynanacak kupa maçı nedeniyle konaklamada yaşanabilecek sorunu çözmek amacıyla kente gelecek kimi aileleri evlerde misafir etmeyi planladıklarını ve bu çerçevede ''Beyaz Masa'' biriminde ''Kupa Masası'' oluşturduklarını belirtti.
Basın toplantısında Şanlıurfalıların konukseverliğine değinen Fakıbaba, ''Bu masaya 4 günde toplam 120 kişi başvuru yaptı. Bu kapsamda Şanlıurfalı hemşehrilerimiz 600 kişiyi gönüllü olarak misafir edebileceklerini bize aktardılar. Gerek Trabzonspor, gerekse de Fenerbahçeli taraftarlarımız otel ve konukevlerinde yer bulamadıkları takdirde 0 414 312 84 49 nolu telefonu arayarak, konaklama sorunlarına çözüm üretebilirler'' diye konuştu.

Vatandaşların bu misafirperverliğinin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Fakıbaba, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu sayının önümüzdeki günlerde artacağı inancındayız. Bizler Hz. İbrahim'in bize mirası olan misafirperverliğimizi final maçı için şehrimize gelecek Fenerbahçeli ve Trabzonlu tüm futbolseverlere en iyi şekilde ispat edeceğiz.

Bunun için valilik, belediye ve diğer tüm kurumlarla işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Urfa'ya gelecek olan misafirlerin hiçbirini açıkta bırakmayıp evimizde misafir edecek, ağırlayacağız. Fenerbahçeli ve Trabzonlu futbolseverler rahat şekilde gelsinler. Gelince Şanlıurfalının mükemmel ev sahipliği yaptığını görecekler. Bununla da kalmayacak ve Şanlıurfa'nın ikinci sınıf bir şehir olmadığını, çağdaş, kültürel değerlerine sahip çıkan, temizliği, düzeni, disiplini, insan sevgisi, mutfağı ve müziği ile farklı bir şehir olduğunu herkes görecek. 4 ve 5 Mayıs'ta ben bizzat Kupa Masası'nın başında olacağım''

-''KENDİ EVİMİ DE KONUKLARA AÇACAĞIM''

Şanlıurfa'ya gelecek misafirleri kendi evinde de konuk edebileceğini kaydeden Fakıbaba, ''Başkanlık konutunun 6 adet odası, ayrıca geniş bir avlusu da var. Ben 100-150 kişilik taraftarı kendi evimde misafir etmeyi planlıyorum. Gerekirse kendi odamı konuklarıma verir, battaniyeyle bahçede bile yatarım'' diye konuştu.

Öte yandan, Şanlıurfa Belediyesi tarafından belirli aralıklarla yaptırılan anonslarda, maça gelip konaklamak için yer bulamayan aileleri evlerinde misafir etmek isteyen vatandaşların ''Kupa Masası''na başvurması isteniyor.