BIST 9.839
DOLAR 32,58
EURO 35,03
ALTIN 2.460,44
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kamer Genç'le ilgili kötü haberi Kılıçdaroğlu verdi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir süredir tedavi gören Kamer Genç'i hastanede ziyaret etti. Kılıçdaroğlu Genç'in durumuyla ilgili umutsuz konuştu.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hastanede yatan Kamer Genç'i ziyaret için İstanbul'a geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öğle saatlerinde İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'ndan ayrılan Kılıçdaroğlu, bir süredir kanser tedavisi gören Kamer Genç'i Gayrettepe'de bulunan Florance Nightingale Hastanesi'nde ziyaret etti.

UMUTSUZ KONUŞTU

Ziyaret sonrası basın mensuplarının soruları üzerine CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Allah sağlık versin, şifa versin demenin ötesinde yapacak bir şeyimiz yok. Başka bir şey söylemek çok zor" dedi.

KAMER GENÇ'İN VASİYETİ

Kamer Genç'in vasiyet olarak "Ben iyleşemezsem, bana bir şey olursa beni Türk bayrağına sarın ve Tunceli'ye gönderin" isteğinde bulunmuştu.

KAMER GENÇ KİMDİR?

18., 19., 20., 21. ve 23. Dönem Tunceli Milletvekili Kamer Genç 1940 yılında Tunceli'de doğdu. 1960 yılında Maliye Okulu'na yatılı olarak girdi. 1966 yılında Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi'ni (şu anki adıyla Gazi Üniversitesi İltisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) bitirdi. Okulla birlikte Maliye Bakanlığı'nda staj yaptı ve Bingöl'e vergi kontrol memuru olarak atandı. 1966 yılında girdiği Danıştay sınavını kazandı ve Danıştay Tetkik Hakimliği ve Danıştay Savcılığı görevlerini yaptı.

1981 yılında Tunceli'den Danışma Meclisi Üyeliği'ne seçildi. 1983'te çok partili yaşama yeniden dönüşle birlikte Kamer Genç siyaseti sürdürme kararı alarak, Tunceli'den bağımsız milletvekili adayı olmaya karar verdi.

1983-1987 yılları arasında mali müşavirlik yaptı. Ardından dört dönem milletvekili seçildi. 1993'ten 1999'a kadar TBMM Başkan Vekilliği yaptı. 2007 şeçimlerine bağımsız olarak katılıp milletvekili seçildi. Kamer Genç, Sevim Genç'şe evlidir ve iki çocuk babasıdır.