BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,96
ALTIN 2.437,45
HABER /  GÜNCEL

Kaleşnikoflu kuyumcu soygunu görüntüleri şoke etti!

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde şüphelilerden birinin cam tezgahın üzerine yatarak vitrinde bulunan yüzükleri kutularıyla birlikte poşete koyduğu görülüyor...

Abone ol

Mersin’deki kaleşnikof, pompalı tüfek ve tabancalı kuyumcu soygunu güvenlik kamerasına yansıdı. Soygunu gerçekleştiren 4 kişiden 3'ü yakalanarak tutuklandı. 

Alınan bilgiye göre, Merkez Akdeniz ilçesinde kuyumcu dükkanını ellerindeki kaleşnikof, pompalı tüfek ve tabancayla soyan maskeli kişilerden 3'ü polis tarafından yakalandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, 31 Aralık'ta meydana gelen olayın ardından vatandaşların verdiği bilgiler doğrultusunda gaspçıların kaçtığı aracın modeliyle plakasının bazı harf ve rakamlarını belirledi. Plakasının siyah bant yapıştırılarak değiştirildiği bilgisini de alan ekipler, Gündoğdu Mahallesi'nin ara sokaklarında park edilmiş bir araçtan şüphelendi.

Yapılan araştırmalar neticesinde ekipler, plakasında bant izleri tespit edilen kiralık aracın sahibinin aracı arkadaşına verdiği bilgisine ulaştı. Bunun üzerine çalışmalarını derinleştiren ekipler, Ahmet B (21), Muhammet Ozan S. (18), M.S.K'yı (16) gözaltına aldı.

Zanlılar emniyetteki sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 

Soygun sırasında elinde kaleşnikof bulunan ve ismi öğrenilemeyen dördüncü zanlının yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. 

31 Aralık’ta merkez Akdeniz ilçesi Gündoğdu Mahallesi Çiftçiler Caddesi üzerindeki Berat Kuyumculuk'a, ellerinde kaleşnikof, pompalı tüfek ve tabanca bulunan yüzleri maskeli 4 kişi iş yeri sahibi Ayşegül Artuk'u etkisiz hale getirerek vitrindeki altınları ve kasadaki paraları torbalara doldurup kaçmıştı. 

Vitrinin üzerine çıkıp daha sonra yatarak altınları almaya çalıştı

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde ise elinde kaleşnikof, pompalı tüfek ve tabanca bulunan yüzü maskeli soygunculardan birinin tezgahın üzerine yatarak vitrini boşaltmaya çalıştığı diğerlerinin ise kasadaki tabancayı alarak önce yere attığı görülüyor. Soygunculardan diğeri ise arkadaşının yere attığı tabancayı kontrol ederek tekrar vitrinin üzerine koyduğu görülüyor. Daha sonra soyguncular, torbalara doldurdukları 36 yüzük, 6 saat ve 6 kolye ucu altınlarla birlikte olay yerinden kaçıyor.