BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,15
ALTIN 2.301,00
HABER /  GÜNCEL

Hazal Kaya kazandınız deyip... Bunu da duyduk

Dolandırıcıların son kurbanı “Hazal Kaya’yla aynı dizide oynayacaksınız” diyerek bölüm başına 1400 TL para önerilen ve senaryo gönderilen İzmirli Melisa Y. oldu. Genç kız 200 TL dolandırıldı.

Abone ol

Telefon ve internet üzerinden vatandaşları ağına düşüren dolandırıcıların yeni yöntemi küçük meblağlarla insanları kandırarak sürümden kazanmak oldu.
 
‘Hediye kazandınız, araba kazandınız, kargonuz var’ gibi mesajlarla irtibat kuran dolandırıcıların son kurbanı İzmir’de yaşayan 22 yaşındaki Melisa Y. oldu. Melisa Y.’yle Facebook’tan iletişime kuran kişiler İstanbul’da yeni bir dizi çekileceğini, oyuncu Hazal Kaya ile çalıştıklarını kendisine de bu dizide rol verebileceklerini söyledi.
 
BİRİ YAKALANDI 5 YIL İSTENDİ
 
Hatta genç kıza bölüm başına 1400 TL alacağı vaadinde de bulunuldu. Melisa Y.’ye mail yoluyla dizi senaryosu bile gönderen 3 kişilik dolandırıcılık şebekesi, işlemler için genç kızdan İzmir’de verilen hesap numarasına 200 lira yatırmasını istedi. Parayı yatırdıktan sonra bir süre geçmesine rağmen herhangi bir gelişme olmayınca dolandırıldığını anlayan Melisa Y.’nin şikâyeti üzerine şüphelilerden biri yakalandı. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından açılan davada hesaptan parayı çektiği belirlenen Alican K. hakkında ‘dolandırıcılık’ suçundan 5 yıla kadar hapis istenirken yakalanamayan Begüm Ö. ve Özkan K. hakkındaki dosyalar ayrıldı.

hazal_7301.jpg