BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,89
ALTIN 2.431,97
HABER /  GÜNCEL

İstanbul hava durumu kar bastıracak

İstanbul hava durumu nasıl olacak, meteoroloji son rahminlerini açıkladı. Kar yağışı salı sünü başlayacak ve etkisini arttıracak.

Abone ol

İstanbul'da hava durumu nasıl olacak, meteoroloji açıkladı kar yağışı salı günü başlayacak ve etksini arttırarak gece boyunca devam edecek. Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceğitahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: önemli bir değişiklik beklenmiyor.

0612buyuk.20150104104433.png

1218buyuk.20150104104447.png

RÜZGAR: Güney ve Güneybatıdan orta kuvvette, akşam saatlerinden itibaren Kuzeybatıdan kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.
UYARILAR
BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji yeni hafta için yeni soğuk hava dalgası  uyarısı yaptı. Dondurucu soğuklar İstanbul da olmak üzere yurdun büyük kesiminde etkili olacak.

Beklenen soğuk hava dalgasına ilişkin bir açıklama da Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu'ndan geldi. Twitter hesabı üzerinden son radar görüntülerini paylaşan Kadıoğlu, “Haftaya pazartesi İstanbul’da kar yağışı gece yarısına kaymış gibi ama salı sabahı kardan evden çıkamayacakmışız gibi görünüyor.  İstanbul'da kar yağışı salı ve çarşamba görünüyor. Yoğun kar sürpriz olmaz.” diye yazdı.