BIST 9.882
DOLAR 32,46
EURO 34,84
ALTIN 2.447,50
HABER /  GÜNCEL

IŞİD'ten kan donduran toplu infaz!

IŞİD tarafından tutuklanan 13 Suriyeli genç kamera karşısına geçerek birer birer adlarını söyledi sonra da teker infaz edildi...

Abone ol

IŞİD, Suriye’de başkenti saydığı Rakka kentinde 13 Sünni aşiret üyesini Esad rejimiyle işbirliği yapmak ve sivil yerleşim bölgelerinde bombalı araç patlatmak suçlamalarıyla infaz etti.

Örgütün sosyal medya hesabından paylaşılan görüntülerde IŞİD tarafından tutuklanan 13 Suriyeli genç kamera karşısına geçerek birer birer adlarını ve ikamet adreslerini söylüyor. İşbirlikçi olmakla itham edilen kişiler halkın gözleri önünde başlarına kurşun sıkılarak infaz ediliyor.

Irak’ın Felluce kentinde de 15 kişinin terör örgütü IŞİD militanları tarafından öldürüldüğü bildirildi. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre IŞİD, Felluce’ye bağlı El-Kerme nahiyesinde, hükümet güçlerine yardım ettikleri gerekçesiyle El-Cumeyle aşiretinden 15 kişiyi meydanda kurşuna dizdi. IŞİD’in, güvenlik güçlerine istihbari bilgi sağladıkları ve destek verdikleri gerekçesiyle öldürdüğü kişilerin ailelerine taziye meclisleri düzenlemeyi de yasakladığı belirtildi.

170 kişiyi kaçırdılar

Kuzey Irak’ta da söz konusu terör örgütü, IŞİD bayrağı yakmak suçlamasıyla aradığı kişilerin bulunması gerekçesiyle Kerkük vilayetindeki El Şajara ve Garib köylerine yaptığı baskında 170 erkeği alıp götürdü.

27267342.jpg