BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kobani son durum YPG kritik tepeye yaklaştı

Kobani son durum YPG güçleri IŞİD'in elinde bulunan stratejik önemdeki Mıştenur Tepesi'ne yaklaştı, çatışmalarda 17 IŞİD'li öldürüldü.

Abone ol

Kobani son durum bölgeden gelen en son haberlere göre YPG ve IŞİD arasındaki çatışmalar stratejik Mıştenur Tepesi çevresinde şiddetlendi.

YPG kanadından yapılan açıklamalara göre Kobani'de son 24 saatte çıkan çatışmalarda 17 IŞİD militanı öldürüldü.

Suriye'nin kuzeyindeki Kobani'de, Kürt Halk Savunma Birlikleri (YPG) ve Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) arasındaki çatışmalar, stratejik Mıştenur Tepesi çevresinde şiddetlendi.

Kobani Kantonu Eşbaşkanı Enver Müslim, bölgenin doğu ve güneyinde son günlerde artan çatışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Müslim, "YPG güçleri Doğu cephesinde çok ilerledi. Mekteba Reşi ele geçirdi. Su deposunu ele geçirdi. Su deposu Mıştenur tepesine çok yakın" dedi.

Kobani'nin doğusundaki tepe, tüm kente hakim bir noktada olduğu için stratejik olarak çok önemli.

Bunun altını çizen Müslim, "Mıştenur Tepesi alınırsa Kobani IŞİD'den kurtarılır" dedi.

ACİL YARDIM KORİDORU AÇILMALI

"Yakın günlerde Kobani 'nin özgürleşeceğini ümit ettiklerini" söyleyen Müslim, silah ve insani yardım isteklerini de yineledi.

Müslim, 'Kobani'deki sivillerin çok zor şartlarda yaşadığını, acilen bir yardım koridoru açılması gerektiğini' söyledi.

Kobani Kantonu Eşbaşkanı Müslim, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırılarının etkili olduğunu da sözlerine ekledi.

Bölgede IŞİD ile Kürt güçler arasındaki mücadele yaklaşık 4 aydır sürüyor.

17 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

YPG Basın Merkezi,YPG son 24 saat içerisinde yaşanan çatışmalara ilişkin şu bilgileri verdi:

“Dün gece güneydoğu cephesinde bulunan stratejik Su Deposuna yönelik çete grupları bir saldırı düzenlemiştir. Güçlerimizin savunması karşısında tutunamayan çeteler geri kaçmak zorunda kalmışlardır. Şiddetli çatışmaların yaşandığı Su Deposu yakınlarında tespit edilebilen 11 çete üyesi öldürülmüştür.

Doğu ve kuzeydoğu cephelerinde de güçlerimiz bazı çete noktalarına yönelik saldırılar düzenlemiştir. Kuzeydoğu cephesinde bulunan Kaniya Kurda bölgesindeki saldırıda 4, doğu cephesindeki Medresa Reş yakınlarında da 2 çete üyesi öldürülmüştür.”